Najavljujemo 08.02.2018. 14:27. Zadnja izmjena: 08.02.2018. 14:31.

Gornji Kuršanec

Svi su građani pozvani na kros u čast Željku Murku

U sjećanje na poginulog hrvatskog branitelja i policajca Željka Murka u subotu, 10. veljače bit će održana prva memorijalna utrka koja će nositi njegovo ime. Svi su građani pozvani na sudjelovanje, a kotizacija se ne plaća. Utrka kreće u 10 sati, od objekta HVIDRA-e uz jezero Zrinski kod Gornjeg Kuršanca. Trči se diljem 7,5 kilometara šljunčanih i šumskih staza, od HVIDRA-e, uz rijeku Dravu, do mjesta pogibije Željka Murka u blizini Gornjeg Kuršanca.

Prvi Memorijal "Željko Murk" na press konferenciji u prostorijama Policijske uprave međimurske najavili su Josip Jezernik, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Mihovljan, Zoran Vidović, dogradonačelnik Čakovca i Darko Dragičević, predsjednik policijske udruge IPA Međimurje.

Kazali su kako sjećanje na Željka Murka još uvijek živi te je namjera organizatora proširiti priču. Trčat će se do IPA centra, gdje se nalazi spomen-ploča Željku Murku. Tamo je već izgrađena trim-staza dugačka jedan kilometar. U planu je i uređenje poučne staze s pločama koje će nositi imena poginulih međimurskih policajaca. Ploče će govoriti o biljnom i životinjskom svijetu Drave.

Utrku u čast Željku Murku organiziraju Policijska uprava međimurska, IPA Međimurje i Udruga hrvatskih vojnih invalida domovinskog rata - Čakovec, u suradnji s Atletskim klubom "Međimurje" Čakovec. Prijave se primaju putem web stranice www.akm.hr te uoči utrke, do 8 sati.

Podsjetimo, 12. veljače 2003. godine policajca Željka Murka u blizini rijeke Drave rafalom je usmrtio odbjegli pljačkaš banke Marsel Budimir.

Osim Memorijala, u petak, 9. veljače u dvorani PU međimurske bit će održan "15. memorijalni malonogometni turnir Željko Murk". Na samu obljetnicu, u ponedjeljak, 12. siječnja, bit će položeni vijenci i upaljene svijeće na mjestu pogibije, čakovečkom groblju i uz spomen-ploču na društvenom domu u Mihovljanu, u kojem će potom biti održan komemorativni skup.