Najavljujemo 07.08.2018. 12:07. Zadnja izmjena: 07.08.2018. 12:15.

Od 15. - 18. kolovoza

Terme sveti Martin domaćin su Europskog prvenstva u disc golfu

Jeste li znali da je disc golf trenutačno među 3 najbrže rastuća sporta u svijetu? Ovaj sport postaje sve popularniji, a na vrijeme su ga prepoznale i LifeClass Terme Sveti Martin koje su od 15. do 18. kolovoza domaćin Europskog prvenstva u ovom zanimljivom sportu.

Hrvatski Flying Disc Savez i hrvatski reprezentativci odavno vježbaju svoja bacanja na golf terenima Termi Sveti Martin. Ovdje je, kažu, idealan teren za disc golf, a vjeruju da će se i ostali natjecatelji iz svih europskih zemalja ugodno iznenaditi kad stignu prije prvenstva.

Disc Golf u Hrvatskoj

Za razliku od SAD-a, zapadnoeuropskih i Skandinavskih zemalja, u Hrvatskoj je disc golf još uvijek nedovoljno poznat i razvijen. Trenutno je tek nekoliko terena pogodno za treniranje, a osim u Termama Sveti Martin, postoje i tereni u Varaždinskim toplicama, Plataku, Zagrebu i Rudopolju, a nova igrališta uskoro bi trebala osvanuti i u Novoj Gradiški te Brijunima.

U Hrvatskoj se tek dvadesetak igrača disc golfom bavi profesionalno, no rekreativaca ipak ima nešto više. Prošle su godine naši reprezentativci sudjelovali na Svjetskom prvenstvu u Velikoj Britaniji, a prije četiri godine zabilježen je nastup i na natjecanju u Ženevi. Također, na tri turnira u Sloveniji ove godine, naši su reprezentativci pobijedili na čak dva turnira. Tomislav Gorički, predsjednik Hrvatskog Flying Disc Saveza, napominje kako bi čak dvojica naših reprezentativaca ove godine na domaćem terenu mogli ući u finale.

Snaga uma i tehnike

Disc golf je mentalno ista igra kao i golf, čak 90% pravila je jednako pravilima golfa, međutim, uz mnogo terminologije, potrebno je dobro izvježbati hitac i posebnim diskom pogoditi koš uz što manje bacanja, umjesto zamaha palicom prema pojedinoj rupi.

Europsko prvenstvo sve je bliže pa su i reprezentativci sve češće viđeni na terenima, međusobno se bodreći i raspravljajući o tehnikama. U disc golfu se proteklog tjedna okušao i direktor Termi, Branimir Blajić, te se i sam uvjerio koliko je preciznosti potrebno za ovu vrstu sporta. Iako je i sam sportaš, priznaje Blajić, u ovom slučaju radije sjedne s igračima i popriča o zanimljivostima, sličnostima i različitostima među pojedinim sportovima.

Za više informacija posjetite www.termesvetimartin.com, Facebook ili Instagram profil LifeClass Termi Sveti Martin.

Izvor: Scribo PR