Najavljujemo 24.08.2018. 08:44. Zadnja izmjena: 24.08.2018. 08:46.

Subota, 1. rujna

Tko ima "Feštetićev recept" doznat ćemo na natjecanju u pripremanju kotlovine u Pribislavcu

Na travnjaku iza društvenog doma u Pribislavcu 1. rujna (subota) Nogometni klub "Polet" priređuje tradicionalno natjecanje u pripremanju "Kotlovine grofa Feštetića", s kojim će se i zaključiti proslava Dana Općine Pribislavec.

Prijava na natjecanje je slobodna (nisu isključeni vanjski poznavatelji "Feštetićeva recepta"), ali se mora podnijeti u danima od 28. kolovoza do 30. kolovoza na Stadionu Petra Peršića iza 18 sati, moguće i mobitelom na broj 098 261 075 (Kruno Kamenić) ili 091 360 7450 (Damir Fodor) te na e-mail [email protected].

U prijavi treba navesti naziv ekipe i poimenično od dva do (najviše) četiri člana. Natjecatelji su dužni na dan natjecanja donijeti sa sobom tanjur i kotao za kotlovinu (klasične veličine za šest do osam osoba), plinsku bocu, plamenik, te pribor i posuđe za rad kao i začine za "čarobiranje" kotlovine.

NK "Polet" će za sve ekipe pribaviti papriku, paradajz, luk, krumpir, ulje i meso (svinjetina, piletina, kobasice...).

Svaka ekipa imat će za pripremu kotlovine približno tri sata, a sve će nadgledati stručni žiri i kuhari koji će natjecatelje i savjetima pomagati. Za prvoplasirane tri ekipe, za najbolje kuhare grofovske kotlovine pripremljene su vrijedne nagrade.