Najavljujemo 19.06.2018. 12:41. Zadnja izmjena: 30.07.2018. 13:46.

Spektakl na obzoru

Turistički proizvod koji svake godine obara rekorde

Mnogi kažu da se najbolje stvari dogode spontano, a otprilike tako je 2013. godine nastao i najpopularniji festival elektroničke glazbe u kontinentalnoj Hrvatskoj i u široj regiji, svima dobro poznat – Forestland. Organizatori Ivan Barlek iz Brezja, Boris Novak i Nikola Horvat iz Vučetinca, Matija Žugec iz Slakovca, te Čakovčani Krešimir Biškup i Saša Mikac 2013. godine vjerojatno nisu ni slutili da će od jednodnevne zabave koja je okupila nekoliko stotina ljudi Forestland postati respektabilan regionalni glazbeni događaj, ali i značajan turistički proizvod Međimurja.

- U srpnju 2013. godine na fešti u jednoj vikendici pratili smo prijenos Ultre u Splitu, okupilo nas se 50 i odlučilo smo – idemo kod nas napraviti nešto slično. Kao zagrijavanje za  Forestland, zatim smo idućih nekoliko tjedana organizirale zabave koje smo nazvali Brđani petkom. Na prvi Forestland očekivali smo dolazak nekoliko stotina ljudi, no putem društvenih mreža najavilo ih se više od 800. Morali smo pronaći sponzore, osigurati jači razglas, rasvjetu...I tako je 30. kolovoza održan prvi festival s nastupom isključivo domaćih DJ-eva. Odličan odaziv posjetitelja i pozitivni komentari potaknuli su nas da organiziramo i iduće godine, a već 2015. godine iz Vučetinca, gdje su do tada održavani, Forestland smo morali preseliti na veći prostor, u Brezje, prisjećaju se početaka začetnici i organizatori. Sve ostalo je - povijest.

Ove se godine na Forestlandu očekuje više od 6.000 partijanera

VIŠE OD 60 IZVOĐAČA

Ovogodišnji Forestland održati će se od petka, 13. u podne do nedjelje, 15. srpnja (do podneva) na tri pozornice (main stage, forestroom i beach stage), a za 48 sati neprestane glazbe pobrinuti će se više od 60 DJ-eva. Glasnogovornik festivala Krešimir Biškup ističe da očekuju rekordan broj posjetitelja, više od 6000.

- Dolaze nam svjetski poznata imena kao što su Zonderling, Mark Sixma, Steve Allen, Avadox do renomiranih domaćih izvođača elektroničke glazbe predvođenih legendom hrvatske techno scene Petrom Dundovim. Posjetitelje očekuje i dosad neviđen scenski spektakl, a razglas i rasvjeta dolaze nam direktno sa splitske Ultre.

PUNI HOTELI

- U vrijeme Forestlanda su i svi hotelski kapaciteti u Međimurju puni, a tu je i naš kamp u kojem je svake godine sve više gostiju. Za kampere je osiguran sanitarni kompleks, električna energija, sve što je potrebno. Oko četrdeset posto posjetitelja čine partijaneri iz tri sjeverne županije, a svi ostali su iz drugih dijelova Hrvatske te Slovenije, Mađarske, Austrije i Rumunjske. To je itekako značajan podatak za turizam, osobito u svjetlu činjenice da se Forestland održava usred ljeta kad je sve koncentrirano na jadranskoj obali. I DJ-evi koji su nastupali ranijih godina rado se vraćaju jer kažu da ovdje i uživaju, a ne samo rade. Odlično surađujemo i s lokalnom sredinom od tvrtki do običnih građana koji nam pomažu, prije svega obitelj Škrobar koja nam ustupa prostor na kojem se održava festival i zapravo brine o njemu cijele godine, a kontinuirano nas podržavaju i Općina Sveti Juraj na Bregu i Međimurska županija. Forestland po prvi puta ima i svoju himnu – Highlander koja je plod suradnje rumunjskog DJ-a Nicka Havsena i Ariena iz Dragoslavca, kaže Krešo Biškup. Dodaje da je Forestland i ekološki festival.

- U tri tjedna na livadno-šumskom području između Brezja i Malog Mihaljevca izgradimo cijeli mali grad, a u samo tjedan dana nakon festivala sve je čisto, kao da se ništa nije događalo, kaže. Cijena ulaznice za oba dana festivala je 100 kuna, a za kamp 160 kuna. 

Ulaznice potražite na www.ticket2go.hr / www.forestland.hr po samo 100kn za oba festivalska dana!

 

Izvor: 3.295, str. 4