Najavljujemo 12.09.2018. 10:40. Zadnja izmjena: 12.09.2018. 10:47.

Čakovec

U subotu, 15. rujna počinje još jedno snimanje za kalendar Velike i male zvijezde

Humanitarni projekt Velike i male zvijezde za pomoć djeci sa sindromom Down 2013. su započeli entuzijasti volonteri Tamara Peras, novinarka i rukovoditeljica HRT centra Čakovec i Varaždin i Vjeran Žganec Rogulja, profesionalni fotograf Pixela. Da bi ovaj hvalevrijedan projekt mogli realizirati, pomaže ga cijela vojska volontera. Riječ je o kalendaru koji se realizira uz pomoć ljudi iz hrvatskog javnog života; glumaca, glazbenika, tv lica, kazališnih i filmskih redatelja, legendarnih izbornika...

Do sad se u projektu pridružilo 60-ak zvijezda; Gibonni, Tony Cetinski, Ćiro Blažević, Mani Gotovac, Zoran Šprajc, Aleksandar Stanković, Petar Grašo, Jelena Rozga, Ivica i Janica Kostelić, Lela Margitić i Pero Kvrgić, Ivan Dečak i mnogi drugi. Kalendar je koncipiran tako da svaki pojedini mjesec čini priča koju čini zvijezda iz javnog života i mališani sa sindromom Down, a tematski je vezana uz posao, hobi ili preferencije gostujuće zvijezde.

Novcem od prodaje kalendara financiraju se terapije i rehabilitacije mališana Udruge za sindrom Down Međimurske županije, a u koju su uključeni i mališani iz susjedne Varaždinske županije s obzirom na to da u Varaždinu takva udruga ne postoji. Kalendar je dosegao nakladu od 10 tisuća primjeraka, a tijekom godina je postao toliko popularan da ga se osim u čitavu Hrvatsku, distribuira i u druge zemlje, pa i na kontinente poput daleke Australije. 

Na ovogodišnjem će se kalendaru, koji će se od 15. do 23. rujna snimati u zgradi Scheier u Čakovcu, uz mališane sa sindromom Down naći Martin Sagner i Smiljka Bencet, Zlatko Dalić, Mia Dimšić, Ana Rucner, Goran i Bojan Navojec, Đurica Drobac, Ivana Paradžiković, Vanna, Dino Rađa, Davor Dretar Drele, Tomislav Jelinčić, Ljubomir i Jan Kerekeš.

Cijeli projekt podržava i pomaže Međimurska županija.