Najavljujemo 24.06.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 27.06.2016. 10:07.

Pansion Mamica

U subotu, 27. lipnja Žetva u Pušćinama

Turistička zajednica Općine Nedelišće i Pansion "Mamica" organizatori su Žetve u Mamici, u subotu, 27. lipnja od 10 sati.

"Dođite vidjeti kak se klepaju srpi i kose, kak se melje mela, probajte i kupite košćično olje ak' se Vam dopadne. Pomognite napraviti Mamicu i Japicu od slame, odmorite na senu.

Ak' ogladnite, uz poznatu ponudu pripravili bumo jajca s hajdinom kašom i friške vugurke, ričet s kobasicom i pečeni odojek. Poslepolne, bumo se prijeli posla i ječma poželi, kak negda. A dok posla zgotovimo bumo malo zaigrali i zapopevali."

Na žetvu nam dolazi Nikola Faller, mag. kiparstva i osnivač kiparske kolonije i udruge “Slama”, Jelena Šimić Valentić sommelierka i konzultantica, suosnivačica Pupitresa, prvog boutiquea vinske kulture u Hrvatskoj, Udruga žena iz Nedelišća i Pušćina, Pčelarstvo Šardi, Bačvarija Pozvek, Uljara Poljoposavec, Kovač Horvat, KUU “Seljačka Sloga” Nedelišće i Udruga uzgajivača međimurskog konja “Međimurec”.

subotu i nedjelju, 27. i 28. lipnja, Mamica je domaćin promotivnog vikenda Putovnice sretnih 13 pa dođite biciklom i osvježite se.

Živite zdravo, rekreirajte se i biciklirajte uz skupljanje pečata u svoju putovnicu.

Izvor: 3139