Najavljujemo 03.10.2020. 07:00. Zadnja izmjena: 03.10.2020. 09:08.

Ponedjeljak, 5. listopada

Udruga MIS organizira besplatni online događaj pod nazivom Uvod u računalne algoritme

U sklopu inicijative Meet and Code te povodom Europskog tjedna programiranja 2020. udruga Mladi informatičari Strahoninca (MIS) organizira besplatni online događaj Uvod u računalne algoritme koja će se održati 5. listopada u terminu od 19:00 do 20:30 sati.

Ova virtualna učionica namijenjena je djeci osnovnoškolskog uzrasta koja već imaju neka iskustva programiranja u programskom jeziku Python, a polaznici će naučiti koristiti nove tipove varijabli, poput „stringa“ i „liste“. Uz to će se upoznati sa osnovnim funkcijama, odnosno metodama za rad sitih. Povezati će se pretvroba podataka između stringova i listi te kako to iskoristiti kroz praktičnu primjenu. Kroz pomno pripremljene primjere učenicima će se prikazati načini rješenja malo složenijih zadataka, tj. kako odabrati adekvatan, tj. što efikasniji, računalni algoritam (postupak u rješavanju zadatka).

Radionica će se izvoditi „online“, tj. putem Microsoft Teams platforme i biti će otvorenog tipa.


UPIS na online događaj

Nakon prijave putem online obrasca, roditelji će putem elektroničke pošte dobiti sve dodatne potrebne informacije radi priključenja u online događaj.

Za spomenutu temu pripremiti će se i video isječak koji će dobiti polaznici, a ujedno će se isti podijeliti putem našeg YouTube kanala, poručuju iz Udruge MIS.

Izvor: MIS