Najavljujemo 16.03.2017. 06:57. Zadnja izmjena: 16.03.2017. 07:06.

Dani vina

Urbanovo počinje 19. svibnja, Dani otvorenih podruma 26. i 27. svibnja

Manifestacija „Urbanovo“ – Dani vina u Međimurskoj županiji, doživljava svoju punoljetnost, a ove nas godine očekuje već od vikenda 19. - 21. svibnja. 

„Urbanovo je bogato nizom popratnih programa, od međunarodnog ocjenjivanja vina do manifestacije Urbanovo night, vinskih radionica, gurman show-a kojima će poseban doprinos dati štrigovski ugostitelji, ali i ugostitelji iz svih krajeva Međimurja. Svake godine imamo i partnere, time na svojevrstan način obilazimo vinsku Hrvatsku tijekom godina, ali i promoviramo vina iz ostalih hrvatskih regija, a ove će godine to biti naši susjedi iz Koprivničko-križevačke županije.“, rekao je župan Međimurske županije, ujedno predsjednik Organizacijskog odbora „Urbanovo 2017.“ Matija Posavec te dodao kako se očekuju i zaljubljenici u vina iz Slovenije, Mađarske, Austrije te Vojvodine.

Nakon 19., 20. i 21. svibnja, manifestacija ne staje, već se nastavlja s Danima otvorenih podruma 26. i 27. svibnja, dok će se 28. svibnja u Svetom Urbanu održati vinske igre, a „Urbanovo 2017.“ zaključiti Vinskim balom 3. lipnja.

„18. Urbanovo najbolje govori o tome koliko su naši vinari složni i koliku kvalitetu vina imaju, te je ova manifestacija prava prilika da svake godine predstavimo novu berbu. Pokazat ćemo našim gostima kvalitetu, ali ih pritom zovemo i na naviku pijenja vina tijekom cijelog svibnja, ali i nakon toga“, naglasio je predsjednik Društva vinara i vinogradara Hortus Croatiae Međimurja David Štampar.

Niz noviteta i inovativnosti, potkrijepio je i ovogodišnji novi logo manifestacije. Na raspisani Javni natječaj pristiglo je čak 133 predložaka, a najbolji u kreativnosti bio je Tomislav Brozović iz Čakovca koji je autor novog vizualnog identiteta Urbanovo 2017. „Ideja je proizašla iz opisa što je Urbanovo - platforma za promociju pijenja vina. Tu sam pronašao inspiraciju, a ideja je bila da napravim čišću verziju logotipa i sasvim logično mi je bilo dodati fontu neku finu vinsku čašu koja je ispunjena vinom i koja sama po sebi simbolizira Urbanovo“, objasnio je autor.