Najavljujemo 11.01.2016. 09:30. Zadnja izmjena: 24.02.2016. 13:30.

18. Vincekov pohod

Vincekov pohod 24. siječnja u organizaciji Planinarskog društva iz Murskog Središća

18. Vincekov pohod koji organizira PD Bundek iz Murskog Središća, najveće planinarsko okupljanje u Lijepoj našoj ove će se godine održati u nedjelju, 24. siječnja.

Start je između 8.00 i 9.00 sati u Toplicama Sv.Martin, na parkiralištu toplica.
Iz Murskog Središća će ujutro od 7.10 do 8.45 sati voziti besplatni autobusi u toplice.
Za one koji dolaze svojim prijevozom, u toplice je najlakše doći cestom M. Središće – Štrigova, skretanje kod Sv. Martina u naselju Brezovec. Iz smjera Slovenije preko graničnog prelaza Gibina i nakon 5 kilometara, u Brezovcu desno, smjer Vučkovec ili Toplice sv. Martin. Prijedlog za sve one koji dolaze autom- ostaviti ih na parkiralištu u M. Središću i do toplica ići autobusom kako kasnije ne bi morali po aute.


Startnina je 15 kn za odrasle, za djecu je nema. U cijenu je uračunat prijevoz iz Murskog Središća (za one koji ne dolaze svojim busom), simboličan poklon ( iznenađenje), kontrolni kartončić (potvrdi se na cilju u dvorani) te kruh sa slaninom i žestica na startu.

Evo što posebno naglašavaju iz PD Bundek: „Kako smo pokrenuli pohod u vrijeme Vincekovog po bregima našeg Međimurja, želja nam je da se naglasi da imamo najstariju takvu tradiciju i da su ostali Vincekovi pohodi samo kopija nečeg sličnog našem pohodu. Naš je pohod okupljanje planinara, ljubitelja prirode, rekreativaca, prijatelja, obitelji, mladih i starih, ljudi svih dobnih uzrasta pa nam iz godine u godinu dolaze sudionici iz čitave Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Austrije te Bosne i Hercegovine. Pozivamo ljude na pohod iako su oni dosta zbunjeni i stalno zovu jer su se pojavili različiti Vincekovi pohodi po cijelom Međimurju pa sad na kraju ne znaju koji je “pravi”.
Dragi građani i planinari sumnje nema. Samo je Vincekov pohod koji već 18 godina organizira PD Bundek iz Murskog Središća originalni, a svi drugi su samo kopije!