Najavljujemo 29.12.2016. 10:48. Zadnja izmjena: 30.12.2016. 08:46.

PD Bundek Mursko Središće

Vincekov pohod održat će se u nedjelju, 22. siječnja neovisno o vremenskim prilikama

Planinarsko društvo Bundek Mursko Središće organizira i poziva ljubitelje pješačenja i planinarenja na tradicionalni, sad već 19. Vincekov pohod koji će se održati 22. siječnja.

Ruta pohoda vodi kroz međimurske brege neovisno o vremenskim prilikama s ciljem obilježavanja Dana svetog Vinka, zaštitnika vinogradara. Mnogi smatraju da je upravo na Vincekovo, odn. 22. siječnja službeni početak vegetativnog ciklusa vinove loze.

Hrvatski planinarski savez Pohod je proglasio najboljom planinarskom akcijom u RH u dva navrata, 2010. i 2016. godine te su Planinarskom društvu Bundek za organizaciju tada dodijeljene Godišnje nagrade HPS-a.

Pridružite se pohodu po vinorodnim brežuljcima. Nijedan od njih nije viši od 300 metara, a petnaestak kilometara puta lako se prijeđe za 4 - 5 sati kraj mnogih stajanki i odmorišta.

Start je između 8 i 9 sati na parkiralištu Toplica Sveti Martin. Iz Murskog Središća će ujutro od 7 sati i 10 minuta do 8 sati i 45 minuta voziti besplatni autobusi u Toplice.

Put započinje u Toplicama Sveti Martin, a nastavlja se kroz Grkaveščak i Venec do Gradiščaka, Kapelščaka, Koncovčaka, Baloga i Bundeka. Cilj je sportska dvorana u Murskom Središću, najsjevernijem hrvatskom gradu, u kojoj će se održati planinarska veselica uz glazbu, jelo i piće (grah, hrenovke, kobasice - piće nije uključeno u startninu).

Startnina iznosi 15 kuna, za djecu gratis. U cijenu je uračunat prijevoz (za one koji ne dolaze u vlastitom aranžmanu), simboličan poklon, kontrolni kartončić (potvrđuje se na cilju u dvorani) te kruh sa slaninama i žestica na startu. Listić startnine na kraju u dvorani potrebno je priložiti za pečat u kontrolnom kartončiću.

Postoji i mogućnost noćenja u Toplicama Sveti Martin ukoliko želite ostati dva dana (21. / 22. siječnja)

  • Standard apartman (2+1) = 300 kn za apartman
  • Family apartman (4+1) = 448 kn za apartman

+ boravišna pristojba po osobi

U cijeni je i subotnje kupanje.

Rezervacije apartmana šalju se na e - mail adresu [email protected]

Kod rezervacije treba istaknuti da se radi o Vincekovom pohodu zbog dogovorene jeftinije cijene.

Degustacija u Vinskoj kući Hažić, subota popodne - prema dogovoru (javite se Sonji - 091/545-7377 ili direktno OPG-u Hažić)

Cijena: 40 kn.

Degustacija na bazi 4 vrste vina, 5 vrsta sokova, čips od jabuke i krušćići s bučinim sjemenkama.

Više o samoj kući

Trebate li za subotnji dan vodiča za neki poludnevni izlet ili obilazak Varaždina ili Čakovca, obavezno se javite PD - u Bundek (Sonja Vršić)

Kontakt:

Izvor: PD Bundek