Najavljujemo 16.07.2016. 09:08. Zadnja izmjena: 19.07.2016. 09:59.

Udruga Frkanovčani

Zanimljiv program povodom Dana Frkanovca

Kao i prethodnih devet puta Udruga Frkanovčani i ove godine, od 22. do 24. srpnja, organizira poznatu manifestaciju Dani Frkanovca. Jubilarno, 10. po redu događanje započet će u petak, 22. srpnja, kulturnom večeri s bogatim kulturno-umjetničkim programom koji uključuje nastupe KUD-ova te dramsko-scenske nastupe.

U subotu, 23. srpnja, u 9 sati započet će likovna kolonija, dok su popodnevni sati rezervirani za poznato kulinarsko natjecanje Frkanovski tajerček u kojem će sudionici odmjeriti znanja i sposobnosti u pripremi tradicionalnih jela.

Posjetitelji će tijekom popodneva imati prilike vidjeti konje, okušati se u jahanju ili provozati kočijom, dok je večer predviđena za zabavu uz glazbu i tombolu te druženje raseljenih Frkanovčana kojem se svake godine odaziva sve više Frkanovčana koji žive u drugim krajevima.

Udruga Frkanovčani koja radi na očuvanju tradicije će u nedjelju, 24. srpnja prezentirati svoj dosadašnji rad te upriličiti tradicionalnu vršidbu žita i izradu starih cigli, prirediti izložbu starih fotografija i slika nastalih na likovnoj koloniji, a posjetitelje očekuje i zabavna, zanimljiva igra potrage za blagom.