Pozornica 03.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

10. VEČER PJESME I PLESA

Pjevački zbor Josip Vrhovski iz Nedelišća bio je domaćin 10. izdanja Večeri pjesme i plesa koju tradicionalno organizira ugošćujući druge ansamble, društva i zborove. U sportskoj dvorani Osnovne škole Nedelišće program je održan pred vjernom publikom koja je srdačno i bezrezervnim aplaudiranjem pozdravila sve sudionike programa.
Zbor domaćin pod vodstvom Branimira Mihaljevića, prof., otpjevao je pet skladbi, a potom su i članovi Tamburaškog orkestra Josip Vrhovski dobili prostor za predstavljanje. Nastupili su pod vodstvom Miroslava Novaka, prof., ugostivši i solista Krunu Lapata na klarinetu, polaznika Umjetničke škole Miroslav Magdalenić u Čakovcu.
Pjevački zbor iz mađarskog Szarbogarta otpjevao je osam skladbi razveselivši dodatno ionako dobro raspoložen auditorij. Vođeni Vendelom Huszicsem i njegovom suprugom, ponudili su mali repertoar božićnih i novogodišnjih skladbi na mađarskom i engleskom jeziku.
I oni koji vole kazalište djelomično su došli na svoje. Članovi KUU-a Seljačka sloga Nedelišće uprizorili su isječak iz predstave Snoboki podijelivši uloge i s članovima folklorne skupine udruge te tamburašima iz orkestra Josip Vrhovski. Narodni običaj prosidbe na scenu je postavila Štefanija Oreški, koreografiju osmislio Matija Grabrović, a tamburaše još jednom predvodio Miroslav Novak.
Pjevački zbor Josip Vrhovski ovime polako još jednu uspješnu godinu privodi kraju, a vrhunac će svakako biti božićni koncert koji priređuju u Atonu 20. prosinca. Najavljuju nova iznenađenja, a ako je cijeniti po dosadašnjem odazivu publike, dvorana će ponovo biti premalena za sve koji žele vidjeti najnoviji božićni koncert Vrhovskog. (al)

Izvor: 2849