Pozornica 17.09.2018. 23:30. Zadnja izmjena: 17.09.2018. 23:33.

Čakovec

3FF festival alternative: Mladi ozvučili i osvijetlili grad

Paralelno sa Zrinski Art festivalom, u Perivoju Zrinski nedavno je održan treći zaredom 3FF festival alternative. Festival koji odiše pozitivnom energijom i temelji se na predanosti tridesetak volontere, nije bio medijski popraćen koliko zaslužuje. Uvod u glazbu ovog festivala bilo je - kulinarstvo. U sklopu akcije „Hrana, ne oružje!“ Čakovčani Matija Bogdan i Marko Palfi kojima se pridružio Mate Janković, redom vrsni majstori kulinarstva, povrćem iz međimurskih vrtova skuhali su veganski curry koji su besplatno dijelili posjetiteljima. Osim zdrave hrane i altruizma poticao se sport, pa je u dvorani I. osnovne škole održan turnir u košarci u više dobnih skupina, čijim je sudionicima Košarkaški klub Međimurje poklonio ulaznicu za utakmicu Hrvatska – Slovenija u Varaždinu. Vježbala se i joga.

U prostorima Male scene 'Vinko Lisjak' u čakovečkom Centru za kulturu, 1. rujna održan je festival dječjeg filma u suradnji s Osnovnom školom Tomaša Goričanca Mala Subotica. Prikazani su animirani i dokumentarni filmovi učenika šest međimurskih osnovnih škola, a organizatori 3FF-a napominju da je u planu festival proširiti i na srednje škole, te na cijelu Hrvatsku.

Temelj 3FF-a ipak je glazbeni program. Deset izvođača popelo se na pozornicu u jezeru tijekom dva dana. Festival je otvorio Core System, mladi međimurski metal bend zarazne energije, nakon kojeg su slijedili „FNC Diverzant“, „M.O.R.T.“, „One Step Away“, redom bendovi žestokog zvuka i „Kali Fat Dub“, dvojac na mikseti i mikrofonu s provokativnim tekstovima. Prvi izvođač drugog dana bio je još jedan lokalni bend, „Daliborovo granje“. Beogradski „Bitipatibi“ nastavio je program, te su nakon njih svirali „One piece puzzle“ i zagrebački „Svemirko“ čiji zvuk podsjeća na osamdesete. „ABOP“, ili „After Bolji Od Partija“, zatvorio je ovogodišnji festival alternative.
Sve je završeno bez incidenata, bez smeća i opušaka po travi zbog odgovornih posjetitelja i 12 osvjetljenih koševa, koje su organizatori ukrasili ekološkim porukama. Članovi udruga „CeZaM“ i „3ff“, koji su organizacijski dio u potpunosti odradili volonterski, mogu biti zadovoljni još jednim uspješnim festivalom u kojem su alternativu približili Čakovcu i Čakovec približili alternativi.

Izvor: Laura Majer