Pozornica 03.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

7. MEĐIMURSKI FESTIVAL ZABAVNE GLAZBE

Direktan prijenos na HRT-u plus u subotu, 5. prosinca, u 20 sati

Međimurski međunarodni festival zabavne glazbe u Čakovcu doživjet će 5. prosinca svoje sedmo izdanje, ovaj put uz direktan prijenos javne televizije. Buran slijed događanja tijekom njegove pripreme govori kako se MEF sve više pojavljuje na stranicama hrvatskih medija, postaje zanimljiv i popularan u onim okvirima koji obilježavaju današnju estradu. Jedan je od rijetkih domaćih međunarodnih događaja te vrste koji svake godine donosi nove skladbe.
Ne treba zanemariti promociju Međimurja koja ide uz to ,kako putem javne televizije, tako i ostalih medija. Kao i ranijih godina, i ove će se festival odvijati pred prepunim gledalištem, o čemu se danas još jedino na isti način govori u Splitu koji ima dugogodišnju tradiciju.
Sudionici festivala ove će godine svoju bazu imati u Toplicama sv. Martin u kojima će se već 4. prosinca u 18 sati održati okrugli stol suorganizatora festivala Hrvatskog društva skladatelja na temu Odnos medija i estrade čiji će voditelji biti predstavnici ZAMP-a. U međuvremenu, gradit će se velika pozornica u dvorani Graditeljske škole u Čakovcu. Subota je planirana za izlet autobusom po Međimurju i obilazak Čakovca, s ručkom i generalnom probom.
Festivalska večer započinje u 20 sati, a konferansu će voditi Melita Hrengek i Mirko Fodor. Ukupno će se dodijeliti 8 festivalskih nagrada, od čega tri slušatelja i urednika radiopostaja te interneta, četiri stručnog žirija (Ksenija Urličić, Mišo Doležal, Vladimir Delač) i Grad prix za ukupnu pobjedu na festivalu. Kao uvod u festivalsku večer organizatori su najavili nastup Tete Lize u izdanju na koje do sada u svim njezinim nastupima nismo navikli. U konkurenciji za nagrade nastupaju: Marton Hangacsi, Filip Jordanovski, Danijel Jurić, Druga Šansa, Vanessa Petrović, Ventuis, Anita Kralj, Davor Čukelj, Goran Naumovski, Dajana Mar, Zoran Jelnković, Kristina Iveković, Davor Borno, Mladen Burnać, Antonija Šola, Žiga i bandisti, Latino i Lidija Bačić.
Festivalu će nazočiti mnogi ugledni gosti i novinari, dodijelit će se posebne nagrade organizacijskog odbora, a po prvi put u Hrvatskoj, pojavljuje se i službeno piće festivala Tororosso energy drink.
Zbog televizijskog prijenosa, mole se posjetitelji da uđu u dvoranu najkasnije u 19,45 sati. Pretprodaja ulaznica po cijeni od 20 kuna obavlja se u RK Međimurka Donum, Radiju 1 i pizzeriji Proventus u Ivanovcu te na dan festivala od 16 sati u dvorani Graditeljske škole.
Sponzori i donatori koji su omogućili održavanje ovogodišnjeg festivala su: Međimurska županija, Grad Čakovec, Grad Mursko Središće, Općina Šenkovec, HDS, ZAMP, Metss, Junior, Osiguranje Zagreb, Tororosso, Proventus plus, Montming, Rolete, NMP produkt, Ginstal, Revitana, Alzas alarms, Grabit, Moharić instalacije, Keramika Vidović, Ganesa, Elektromont, Revolution studio, Eenergetska medicina, Zlatarna a&l, TZ Mž-a, TZ Grada Čakovca, ADM, Hozjan, KDS, Kunčić vina, Poli-el, list Međimurje, Radio 1, emeđimurje, Čakovec online, Radio Varaždin, Radio 105, Radio Stubica, Arena, Hrvatski radio.

Izvor: 2849