Pozornica 21.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

Aplauz za uspješnu sezonu

Brojni su poklonici sportskog plesa koji ga ujedno smatraju najljepšim dvoranskim sportom. Jedini plesni klub u Međimurju je čakovečki Livi koji već pune dvije godine radi i kao član Hrvatskog sportskog plesnog saveza.
Njegovi plesači natječu se na bodovnim turnirima u cijeloj zemlji, a voditeljica kluba Manuela Stričak, prof., ističe da im na rezultatima valja aplaudirati i čestitati jednako kao i trenerici Melani Grabar koja posjeduje visoku B licencu.
Prošlogodišnji rezultati desetero aktivnih plesnih parova bili su iznad očekivanja.
Natjecali su se na sedam bodovnih turnira u Varaždinu, Križevcima, Virovitici, Bjelovaru, Sisku, Daruvaru i Čakovcu, ukupno osvojivši 35 medalja.
Među odličjima je deset zlatnih medalja, 14 srebrnih i 11 brončanih. Najuspješniji plesni par, sa šest osvojenih medalja u 2009. godini, čine Iva Buković i Kristijan Peter, a slijede ih Ana Maria Radovan i Karlo Drvoderić s pet medalja.
Jednako uspješni bili su i sljedeći parovi: Jurica Pajić i Melani Peršak, Josip Novak i Monika Novak, Leon Novak i Bernarda Flinčec, Marko Fijan i Klara Peter, Stjepan Dodlek i Antonela Flinčec, Mario Pajić i Lana Horvat, Nikolai Horvat i Laura Majer, Matija Mrvac i Andreja Toplek. Mladi plesači posebno ističu bodovni turnir HŠPS-a organiziran u prvoj polovici prošle godine, kada su se pokazali kao odlični domaćini za više od 250 plesnih parova iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske te time stekli status turnir koji je dio kalendara Saveza.
U klubu se pripremaju za nova natjecanja, od kojih će prvo biti u Koprivnici 30. siječnja, a sami će ponovo biti domaćini 23. svibnja.
Aleksandra Ličanin

Izvor: 2856