Pozornica 31.12.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

BOŽIĆNI KONCERT PJEVAČKOG ZBORA JOSIP VRHOVSKI NEDELIŠĆE

U dvanaestoj godini djelovanja Pjevački zbor Josip Vrhovski Nedelišće u svome je mjestu 20. prosinca priredio deseti po redu Božićni koncert kojem je suorganizator bila Turistička zajednica Općine Nedelišće, a pokrovitelj Općina Nedelišće.
Svi dosadašnji božićni koncerti u Nedelišću bili su kvalitetni, bogati po sadržaju, primjerno organizirani i vrlo dobro posjećeni. Ovaj je nedjeljni, deseti, po mišljenju mnogih, ipak bio dosad najbolji, no i najposjećeniji. U dvorani SGC-a Aton pratiloga je, prema službenim podacima, čak dvije tisuće posjetitelja, a to je brojka kojom bi se, s pravom, rado pohvalile i mnogo veće sredine. Kod toga valja naglasiti da su uz brojne mještane Nedelišća i drugih naselja nedelišćanske Općine, na koncertu bili i mnogi posjetitelji iz drugih mjesta Međimurja, pa i onih izvan njega, prije svega Varaždina, što je dokaz popularnosti i značaja te manifestacije.
Prema prigodnim tekstovima (božićnim pričama) Nedelišćanke Ljerke Tkalčec, program je vodila popularna varaždinska glumica Barbara Rocco.
Reprezentativna pozornica uređena je prema zamisli mladog nedelišćanskog akademskog slikara-grafičara Veljka Posavca.
U izvođenju brojnih božićnih i novogodišnjih napjeva sudjelovalo je više od sto izvođača, od toga pedesetak članova Pjevačkog zbora J. Vrhovski te njegove solistice Nadia Bistrović, Ivana Tkalec i Katarina Toplek te solist Goran Šafarić, kao i pedesetak instrumentalista (članova i članica Tamburaškog orkestra J. Vrhovski Nedelišće, kao i članova i članica orkestra gudača i puhača, većinom profesora glazbe i međimurskih studenata na muzičkim akademijama u Zagrebu i Grazu). Zborom i orkestrima dirigirao je profesor Branimir Magdalenić.
Nastupile su i sestre Lana i Maja Magdalenić (iz Savske Vesi), studentice klavira na Muzičkoj akademiji u Zagrebu, te mlada čakovečka balerina Tina Hatlak, učenica Srednje škole klasičnog baleta u Zagrebu.
Program je svojim nastupom obogatio pjevač Jacques Houdek koji je, uz nekoliko solističkih izvedbi, otpjevao i više božićnih i novogodišnjih napjeva zajedno s Nadijom, Ivanom, Katarinom i Goranom, što je publiku dodatno oduševilo. Valentin Novak, predsjednik PZ-a Josip Vrhovski i Mladen Horvat, načelnik Općine Nedelišće, na kraju su koncerta izvođačima čestitali na programu i publici na posjetu, a svima njima zajedno poželjeli čestit Božić i sretnu 2010. godinu.

Izvor: 2853