Pozornica 29.01.2018. 22:31. Zadnja izmjena: 29.01.2018. 22:36.

Novi singl

Čakovečki sastav Genova: Kad Zoran Predin i Matija Dedić zasviraju s Međimurcima

Mladi talentirani glazbenici čakovečkog (i djelomice varaždinskog) sastava Genova uplovili su nedavno u svoju prvu glazbenu suradnju, i u pjesmi Baš sam lud ugostili ne jedno, nego čak dva velika glazbena imena – slovenskog kantautora Zorana Predina i poznatog pijanista Matiju Dedića.

- U startu je pjesma zvučala kao klavirska, a tražila je i neki pravi muški, karizmatični glas, neki bariton-bas koji bi pristajao uz moj tenor. Veliki sam ljubitelj cijelog Predinovog opusa, još iz vremena Lačnog Franca, tako da su mi i Zoran i Matija prvi pali na pamet. Imali smo veliku sreću da su obojica pristali, pojašnjava pjevač grupe Genova Hrvoje Krištofić.

Kako to već biva u današnje suvremeno doba, svatko je svoje dionice snimio zasebno, a u zagrebačkom je studiju Miroslava Lesića pjesma dobila završni glanc, prvi put pod okriljem izdavačke kuće Croatia Records, s kojom su također nedavno započeli suradnju.

Poznati promotori

Pjesmu Baš sam lud, koja govori o neuzvraćenoj ljubavi, potpisuju Hrvoje Krištofić i Dubravko Fijačko, a Genova i proslavljeni glazbenici prvi put su je zajedno trebali izvesti na ovogodišnjem Zagrebačkom festivalu. No, rasporede je, na žalost, bilo previše teško uskladiti. - Zagrebački festival je otpao, no nadamo se da će se jednom u budućnosti ipak sve posložiti i da ćemo pjesmu uspjeti uživo odsvirati zajedno, smije se Hrvoje.

Singl je već u prvim tjednima dobro zaživio kod publike, a pokrenuta je i kampanja u koju su se do sad uključile poznate hrvatske pjevačice poput Žanamari Perčić i sve popularnije Međimurke Zsa Zse.

Nove suradnje na pomolu

Glazbena pop-rock-funk-jazz sedmorka tako s novim uspjesima nastavlja svoj glazbeni put, na koji su se nedavno otisnuli s nešto izmijenjenom postavom. Osim Hrvoja, Genovu danas čine pjevačica Gabrijela Hrženjak, klavijaturist Matija Turk, gitaristi Alen Horvat i Bruno Damjan, bas gitarist Dino Blažeka te Emil Kranjčić na bubnjevima.

U tijeku su probe i uvježbavanje za svirke koje ih čekaju, i upravo su koncertni nastupi ono što ove mlade i uglavnom školovane glazbenike najviše veseli.

- U ovih smo pet godina uhvatili dobar tempo, prošli smo gotovo cijelu regiju, od Slovenije do Srbije, svirali koncerte i pred 40 tisuća ljudi. I tako želimo nastaviti dalje, već smo dogovorili suradnju sa sastavom Gretta, a uskoro planiramo započeti rad i na našemu novom albumu, pojašnjava Hrvoje.

Kad će novi materijal ugledati svjetlo dana teško je predvidjeti, dodaje, no nadaju se da će uspjeti do kraja ove godine. Sigurno je samo to da nas očekuje još jedna glazbena pop-rock poslastica, s domaćim potpisom.