Pozornica 27.10.2020. 07:45. Zadnja izmjena: 27.10.2020. 07:48.

Promocija albuma

Crna Kronika održala dva sjajna koncerta

Nakon preduge pauze -od ožujka do rujna 2020.- bez nastupa uživo, varaždinski punk rock band “Crna Kronika” je u listopadu ove godine ipak dobio priliku da promovira svoj novi album “Drž’te glavu iznad vode” i odsvira još dva koncerta u Zagrebu, Splitu i Beogradu. Na žalost, ovaj zadnje najavljivani nastup, zbog epidemioloških mjera i naglog porasta zaraženih korona-virusom u Srbiji, morali su otkazati.

I bez obzira na sve mjere koje su propisane, održana su dva sjajna koncerta u Zagrebu i Splitu.

Prva svirka održana je 2.10. u popularnom zagrebačkom rock klubu “HARD PLACE”, uz zanimljiv osvrt u medijima: “Crna Kronika je prva osvojila stage i promovirala svoj prvijenac "Drž'te glavu iznad vode". Čvrsta svirka od prve do zadnje note digla je atmosferu, a angažirane pjesme kao što su "Politika" i "Irska" zainteresirale su publiku, dok više nego energična "Drži ritam" nekako najbolje predstavlja bend.

Nakon svirke ostao je dojam – hej, pa ovi dečki predobro sviraju da bi bili pankeri! Odlična energija prštala je sa svih strana izvrsne gitare, stav i čvrstoća ritam sekcije pokazuje iskustvo i jednostavno osjećaj - volim što radim. Bol u vratnim mišićima od stalnog klimanja glavom pokazala je da su završili baš na vrijeme da se spriječe trajnije ozljede!”

Tjedan dana nakon Zagreba, Crna Kronika se “seli” u južne krajeve - u Split. Uz sjajan doček i fenomenalnu atmosferu u rock klubu CIRCUS (Monty Python) Crna Kronika svirala je na Festivalu autorske glazbe ST-ART, te od strane stručnog žirija i publike proglašena pobjednikom večeri, te ušla u finale koje će se održati početkom prosinca u Splitu (naravno, u slučaju da se epidemiološka situacija u međuvremenu ne pogorša).

Nastup u Beogradu se ipak prebacuje u 2021.