Pozornica 16.12.2018. 13:01. Zadnja izmjena: 16.12.2018. 13:09.

Čakovec

Dramski studio Dada: Bijeli klaun na daskama kazališta

Premijera predstave za djecu Bijeli klaun Dramskog studija Dada - Kazališne družine Pinklec održana je u nedjelju, 2. prosinca u Centru za kulturu u Čakovcu. Vesela ja družina uspjela poznati roman Damira Miloša uz mnoštvo cirkuskih i klaunovskih majstorija te pregršt boja preslikati u kazališnu predstavu.

- Na predstavi Bijeli klaun radili smo oko dva mjeseca. Većini je glumaca ovo prvi put da igraju u nekoj predstavi pa mi je posebno drago što su uspjeli vrhunski odraditi premijeru. Pred sebe smo stavili zahtjevne stvari. Kazalište sjena zaista nije jednostavno, sve treba biti precizno, ali glumačka ekipa bila je odlična, rekao je redatelj najnovije predstave i voditelj Dramskog studija Davor Dokleja. Radnja predstave vrti se oko dječaka koji jednog dana odluči potražiti boje te lutajući šumom naiđe na starca, sijeda i slijepa. Mudar starac malo pomalo počinje učiti dječaka kako raspoznati boje. Glazbu za predstavu priprema Igor Baksa, za likovno oblikovanje zadužena je Jelena Dokleja, za svjetla se brine Mario Zelenbaba, kostimografiju potpisuje Katarina Radošević Galić, a glumci su Neven Matoša, Asja Vidović, Matej Žerjav, Vita Mikulić, Ivan Munđar, Eva Marciuš, Mia Gerenčer, Jana Golub, Jakov Feher, Ivona Marciuš i Mihael Pristav.

Godina koja je na izmaku bila je plodna za Dadu. S predstavama su osvajali brojne nagrade i nastupali diljem Hrvatske. Davor Dokleja najavio je isti tempo i pregršt aktivnosti i iduće godine kada će proslaviti 15. godina Dade. - Veliku ćemo godišnjicu zaokružiti u svibnju jednim mini festivalom. Vratit ćemo festival Fačuk koji se održavao nekad u Čakovcu, poručio je Dokleja.