Pozornica 16.01.2020. 09:29. Zadnja izmjena: 16.01.2020. 09:29.

Humanitarni koncert

Draškovec: Pjesma i otvorena srca za pomoć Školi

Božićna koncertna sezona u preloškome kraju ne bi bila potpuna bez dobrotvornog koncerta u Draškovcu, koji su i ove godine organizirali Udruga Prijatelji svetog Roka i njihov mješoviti pjevački zbor.

U sportskoj dvorani Osnovne škole Draškovec, pod nazivom Otvorimo srca Božiću koncert je održan u sklopu humanitarne akcije Prijatelja svetog Roka, koja je ove godine namijenjena upravo draškovečkoj Osnovnoj školi – sredstva se prikupljaju za nabavu opreme i inventara školske knjižnice, pomoć u sufinanciranju produženog boravka učenika, te nabavu razglasne opreme.

S tim su ciljem u Draškovcu na koncertu nastupili sami učenici Škole, polaznici IV. razreda, zatim vokalna solistica Blanka Tkalčić uz pratnju Danijela Ota, Vokalno instrumentalni sastav Agnus iz Preloga, Ženska vokalna skupina sveti Marko iz Selnice, Mješoviti pjevački zbor Župe Uznesenja Blažene Djevice Marije iz Svete Marije te domaćini, mješoviti pjevački zbor Udruge Prijatelji svetog Roka.

Humanitarna akcija se nastavlja i nakon koncerta, do 12. ožujka 2020. godine, a za tu je namjenu otvoren i žiroračun, IBAN broj HR88 2340 0091 5110 4786 4, na koji se mogu uplatiti novčani prilozi.