Pozornica 10.07.2017. 11:44. Zadnja izmjena: 10.07.2017. 11:51.

Dani Frkanovca

Dudek, Presvetli, Cinober i Regica vu Frkanovcu

Ovogodišnja manifestacija „Dani Frkanovca“ održava se 11. puta.  22. srpnja sa zabavnim dijelom i 23. srpnja kulturnim dijelom. Ovogodišnju manifestaciju će voditi KUD Gruntovčani iz udruge Sigečko srce iz Sigeca koji su pripremili i atrakciju foto kabine. U 14 sati kreću aktivnosti kao što su „Frkanovski sejam“ (izlažu OPG-ovi i mali obrti) i gastro natjecanje „Frkanovski TajeBrček“ sa naglaskom na staru mamičinu kuhinju ponovo će biti značajni dio manifestacije, predstavit će se geocaching projekt (susret geocachera), održati likovna kolonija ujutro u 10 sati. Organizirat će se  mogućnost vožnje kočijom i susret raseljenih Frkanovčana. Bit će još iznaneđenja a navečer domaća veselica uz DUO Sanjare. Drugi dan odnosno u kulturnom dijelu manifestacije u 15 sati nastupit će KUD-ovi iz Međimurja i prikazati će se tradicionalni radovi.

"Bogatun il' Dudek zanavek" naziv je predstave u kojoj oživljavaju kultni likovi Dudeka, Regice, Cinobera i Presvetlog iz vrlo popularne TV serije Gruntovčani. Na pozornicu ih donose članovi KUD-a Gruntovec iz udruge Sigečko srce iz Sigeca, sela između Koprivnice i Drave u kojemu je sedamdesetih godina prošlog stoljeća snimana ova antologija. Legendarni likovi Dudeka, Regice, Cinobera i Presvetlog, koje tumače glumci amateri na duhovit način sada pričaju neke nove, suvremene priče, ali tako da u potpunosti zadržavaju duh i atmosferu negdašneg omiljenog serijala. U Frkanovcu će prikazati kako Dudek propušta priliku da se domogne vrijednog nasljedstva. Smijeh i opuštanje, te dobru zabavu uz glumce garantiraju i članovi Gruntovec benda koji sviraju na ručno rađenim instrumentima.

Presvetli, Cinober i Cila usto će voditi službeni dio programa na Danima Frkanovca u subotu 22. srpnja od 15 sati, a njihove dosjetke, britki humor i spontanost zasigurno će dati posebnu notu ovoj tradicionalnoj manifestaciji.


"Mejaši" / "Gruntovčani"