Pozornica 07.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:50.

ETŠ Čakovec, 4.A

U maturantskom razredu ekonomista Ekonomske i trgovačke škole Čakovec je dvadeset sedmero mladih koji sve probleme rješavaju zajedno i uglavnom s recitalom ili pjesmom na usnama. Oni su učenici 4.a razreda, a razrednica im je Tanja Skoliber, profesorica o kojoj imaju samo lijepe riječi.
Kažu da obožavaju hrvatski jezik kao predmet, zato ga često i spominju na ostalim satovima. Književno su nadareni i angažirani u pjesničkim krugovima - u školi i izvan nje. U svojim redovima imaju košarkaše, rukometaše, nogometaše, glazbenike, članove udruga i kulturno-umjetničkih društava, navijačicu, člana capoiera kluba te nadaleko poznate vrsne majstore kartaške igre belot.
Na satu tjelesne kulture imaju poznati ritual koji se provlači cijelim njihovim školovanjem - mladići igraju nogomet, a djevojke odbojku. Već su uvelike profesionalni u pitanjima sporta, tvrde s osmijehom na licima. Na maturalcu su posjetili Sarajevo, Makedoniju, Albaniju i Crnu Goru kao glavno odredište. Otkrili su različite kulture i ludo se zabavili.
Državnu maturu će, naravno, rasturiti. Tu za njih nema dvojbi. Uz učenje, prijateljstvo im je najvažnije. Gradili su ga četiri godine i vjeruju da će ono trajati i po završetku srednje škole. Oni su: Silvana Bižupić, Boris Bjelobrk, Željka Bujanić, Dajana Đud, Dajana Friščić, Antonio Grbavec, Marko Hlišć, Dario Horvatić, Igor Jezernik, Dora Kopjar, Lucija Kovač, Fran Kuharić, Filip Kikelj, Valentina Kraljić, Nino Lepen, Antun Marodi, Karlo Pađan, Marian-Mišel Pintarić, Dalio Podvezanec, Viktor Ružić, Vida Premuš, Elena Sirc, Vanessa Šarić, Rikardo Štih, Kristina Taradi, Lucija Tomašek i Gabriela Vojković. (al)

Izvor: 3054