Pozornica 29.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

Gospodarska škola Čakovec, 3.KC

Ne treba se čuditi kad krojači i cvjećari iz 3.kc Gospodarske škole Čakovec za sebe kažu da su složan razred. Tajna je vjerojatno u tome što odjeljenje čini tek osam učenika. Izgleda da je jedina njihova podjela podjela u dva obrazovna smjera.
Za list Međimurje kažu da su na maturalno putovanje otputovali prošle godine, i to s velikim veseljem. Prve dane ljeta proveli su u Trogiru kojem će se neki od njih i ubuduće vraćati. U pet dana zajedničkog bivanja s razrednikom Elvisom Novakom dodatno su se zbližili.
Za svog razrednika kažu da ga vole jer im je uvijek bio važna karika tijekom pohađanja Gospodarske škole. Podrška koju im je pružao očito je dovoljno čvrsta da s njim i ubuduće ostanu u kontaktu. Iako kažu da jedva čekaju da završe školu, neki među njima željni su nastavka obrazovanja. Odluku o tome tek će donositi, a u međuvremenu lijepo govore o svojim danima prakse.
Nadaju se da će pronaći posao u struci usprkos nezavidnoj situaciji na tržištu rada.
Neki od njih bili su na edukacijama iz cvjećarstva i krojenja u drugim školama u Hrvatskoj, neki su imali privilegiju otići na dvomjesečnu praksu u Sloveniju, učeći o uzgoju orhideja.
Dok su im dani u srednjoškolskim klupama zapravo odbrojani te imaju obvezu obrane završnog rada, za list Međimurje ističu da im je najveće veselje to što su zajedno proveli tri lijepe godine u Gospodarskoj školi. O sebi će reći nešto i u programu Radija 1 u utorak, od 17.30 sati.
Oni su: Sanja Kelnerić, Jurica Kolarić, Ivana Kozjak, Slavko Rudolf, Željka Bajkovec, Valentina Branilović, Selesta Makoter i Elena Novak.
Prošlotjedni gosti Radija 1 bili su učenici 3.kpk razreda Gospodarske škole Čakovec, pa su pred mikrofone sjeli Leonard Posavec, Venesa Stecević, Vivien Horvat i Anamarija Rašperger. (l)

Izvor: 3031