Pozornica 22.09.2017. 08:46. Zadnja izmjena: 22.09.2017. 08:47.

Srijeda, 4. listopada

Humanitarni koncert "Mi smo njihov glas“ za Sklonište za životinje „Prijatelji“

U prostorima Gradske kavane u Čakovcu najavljen je humanitarni koncert pod nazivom „Mi smo njihov glas“. Konferenciji za novinare prisustvovali su Aleksandra Hampamer – voditeljica Skloništa za životinje „Prijatelji“, Sandra Herman – zamjenica župana Međimurske županije te Jelena Berečić – voditeljica hotelskih operacija i ljudskih resursa, u ime LifeClass Termi Sveti Martin.

Koncert će se održati na Svjetski dan zaštite životinja, 4. listopada, u Centru za kulturu Čakovec s početkom u 19:30. Zvijezda večeri bit će Neno Belan, a pridružit će mu se i natjecatelji TV showa The Voice, kojima će pratnja biti profesor glazbe Damir Rodiger sa svojim bendom. Karte po cijeni od 60 kuna bit će moguće nabaviti u Centru za kulturu Čakovec, poklon dućanu „Pinklec“ u sklopu Termi Sveti Martin te u uredu Turističke zajednice Sveti Martin na Muri.

Humanitarni koncert su u sklopu Pet friendly projekta Termi organizirali Sklonište za životinje Prijatelji“ i LifeClass Terme Sveti Martin. Cilj cijelog projekta je potaknuti ljude na udomljavanje napuštenih pasa iz Skloništa umjesto kupnje kućnih ljubimaca, a ovim humanitarnim koncertom prikupit će se prijeko potrebna sredstva za Sklonište, koje je inače jedno od samo 6 „no-kill“ skloništa u Hrvatskoj. Voditeljica Aleksandra Hampamer ovu je priliku iskoristila da, između ostaloga, pozove lokalne samouprave da jačim intenzitetom počnu provoditi svoje aktivnosti koje proizlaze iz zakona iz 2004. , a radi se o obaveznom mikročipiranju svih kućnih ljubimaca. Naglasila je da je ovo već četvrti humanitarni koncert organiziran u svrhu prikupljanja sredstava za potrebe Skloništa, a veseli ju što će pokroviteljstvo pružiti kako Međimurska županija, tako i Grad Čakovec. U četvrtak, 5. listopada Sklonište će posjetiti svi izvođači s koncerta, kao i vrtićka i školska djeca koja će imati priliku družiti se sa psima iz Skloništa. „Tako najmlađima podižemo svijest o brizi o životinjama i prekrasno je vidjeti direktne promjene koje proizlaze iz toga.“