Pozornica 05.05.2016. 09:16. Zadnja izmjena: 05.05.2016. 09:38.

Pomoć gladnoj djeci

Humanitarni koncert za Marijine obroke na čakovečkom jugu u nedjelju, 8.svibnja

U nedjelju, 8. svibnja u 20 sati u crkvi sv. Antuna Padovanskog u Čakovcu održat će se, nakon iznimnog uspjeha prošle godine, humanitarni koncert za udrugu Marijini obroci.

Na koncertu će nastupiti: Varaždinski komorni orkestar, Katedralni zbor Chorus Angelicus pod ravnanjem dirigenta mo. Anđelka Igreca, pjevački zbor Josip Štolcer Slavenski iz Čakovca predvođen dirigenticom Senkom Bašek-Šamec, dječji zbor župe sv. Jelene iz Šenkovca s dirigenticom Martinom Pongrac, dječji zbor starijeg uzrasta Glazbene škole u Varaždinu s dirigentom Tomislavom Cvrtilom te sopranistica gđa Antonia Dunjko.

Koncert će svojim zanimljivim i zahtjevnim programom zasigurno pružiti vrhunski doživljaj svim posjetiteljima. Tijekom večeri kratko će se predstaviti projekt Marijinih obroka kako bi se nastavilo dobročinstvo mnogobrojnih vjernika zahvaljujući kojima je već učinjeno niz dobrih djela. „Marijini obroci“ su humanitarna, međunarodna organizacija kojoj je vizija da svako dijete na mjestu obrazovanja primi jedan obrok dnevno. Marijini obroci trenutno hrane preko milijun djece u najsiromašnijim zemljama svijeta, a prosječno 120 kuna je dovoljno da se prehrani jedno dijete tijekom cijele školske godine. Od svake donirane kune Marijini obroci se obvezuju 93% donacije dostaviti direktno djetetu

Udruga Marijini obroci Hrvatska osnovana je u srpnju 2009., dio je međunarodnog projekta “Mary’s Meals”. Ulaz na koncert je slobodan, a svojim dobrovoljnim prilozima posjetitelji se mogu pridružiti donatorima zahvaljujući kojima je udruga Marijinih obroka Hrvatska, otvorila 10 kuhinja ( 9 u Africi i 1 u Ekvadoru ) u kojima se prehranjuje više od 9000 djece. Sveukupno oko 11000 djece prima svaki dan obrok zahvaljujući podupirateljima iz Hrvatske.

Izvor: Tomislav Božiček