Pozornica 14.08.2019. 08:14. Zadnja izmjena: 14.08.2019. 08:14.

Čukovec

Kako izgleda predstava o predstavi?

Članovi preloške Kazališne scene Kalmana Mesarića odigrali su nedavno u društvenom domu u Čukovcu Predstavu o predstavi. Ovaj se nastup održao pod okriljem projekta Veselo petkom, kojeg Dom kulture grada Preloga provodi u suradnji s Ministarstvom kulture, sa svrhom promocije dramskoga stvaralaštva i to s posebnim naglaskom na žanr komedije.

Glumci amateri okupljeni u Kazališnu scenu Kalmana Mesarića dobro su poznati publici u Prelogu i okolici, nositelji su i projekata Dani Kalmana Mesarića te Priločki velikani, a u Čukovcu su se predstavili s komadom Predstava o predstavi – biti ili ne biti, autorice i redateljice Mirjane Hržić. S ovom su predstavom nastupili i na ovogodišnjem Festivalu kazališnih amatera u Prelogu, na kojem je Štefica Kolarić zaradila nominaciju za najbolju glavnu žensku ulogu.

Osim Mirjane i Štefice, u predstavi igraju još Zlatko Hržić, Sven Mirnes Halilović, Nikolina Petković, Helena Hegeduš, Edvin Hržić, Marija Naranđa, Nika Naranđa i Danijela Hegeduš, a posebno su ponosni, ističu, na glumački pomladak kojim su nedavno pojačali postavu.

Prije same predstave, publici su se predstavili članovi Književnog kruga Prelog Ivan Grahovec, Veronika Zrna i Štefanija Sabol.