Pozornica 04.07.2016. 07:44. Zadnja izmjena: 04.07.2016. 09:28.

Dvorana Scheier

Koncert Klezmer glazbe izraelskog umjetnika Daniela Galaya u četvrtak u 19 sati

Čakovečka židovska općina u suradnji s Županijom međimurskom, organizira koncert Klezmer glazbe vrhunskog izraelskog umjetnika Daniela Galaya. Koncert će se održati u dvorani Scheier, u četvrtak, 7. srpnja u 19 sati, ulaz je za sve slobodan.

Daniel Galay je skladatelj i pijanist, pedagog i predavač kojeg treba ubrojiti među najzanimljivije i najdojmljivijie izraelske glazbenike.

Čini vrijedan i značajan doprinos glazbenoj kulturi u svim područjima u kojima je aktivan. U svojim djelima se otkriva s jedne strane, kao izvorni umjetnik našeg vremena , jedan koji je savladao tajne suvremene glazbe, a s druge strane, kao netko tko nastavlja židovsku glazbenu tradiciju, posebice onu nastalu u istočnoj Europi.

Unazad nekoliko godina predsjednik je Leyvik House, Udruge jidiš pisaca i novinara u Izraelu, gdje je uveo promjene kako bi privukao nove generacije poklonika židovske kulture i književnosti. Njegova dramska djela, poezija i članci objavljeni su u knjigama i raznim publikacijama u Izraelu i inozemstvu. Član je uredništva "Naye Vegn" i izdavačke kuće H.Leyvik. Daniel Galay je promotor jidiš kulture i očuvanja Aškenazi identiteta.

Izvor: Andrej Pal