Pozornica 07.01.2018. 22:25. Zadnja izmjena: 07.01.2018. 22:26.

Mladi umjetnik

KONCERT U PRELOGU: Filip Hozjak rodnom gradu na dar

Nešto više od godine dana od diplomskog koncerta koji je održao u župnoj crkvi sv. Jakoba u Prelogu, mladi tenor Filip Hozjak (27) vratio se u rodni grad te, uz Hrvatski komorni orkestar, pred kraj godine nastupio na koncertu.

Otkako je diplomirao na Umjetničkoj akadmiji u Osijeku, Filip radi kao zborist i epizodist u tamošnjem Hrvatskom narodnom kazalištu, a nastup pred publikom u njegovu Prelogu uvijek, kaže, donosi neko posebno uzbuđenje.

- Domaća publika uvijek očekuje najbolje od vas i trema je prisutna, ali gušt je pjevati pred poznatim licima, pokazati što si naučio u proteklih godinu dana, osobito u ovoj prekrasnoj crkvi s dugom povijesti i odličnom akustikom, kazao nam je Filip.

Preloški koncert prvi je zajednički nastup mladog solista i Hrvatskog komornog orkestra, kojim je ravnao dirigent Jurica Petrač, što Filip smatra velikom privilegijom, a sam repertoar prilagođen je blagdanskome ozračju. Publika je tako uživala u izvedbama djela Luke Sorkočevića, Cesara Francka, G. F. Händla, Franza Schuberta, W. A. Mozarta te božićnim klasicima.