Pozornica 31.10.2018. 12:18. Zadnja izmjena: 31.10.2018. 12:21.

Humanitarno u Zagrebu

Koncert za pomoć napuštenim životinjama Prijatelji životinja u Čakovcu

Udomimo prijatelje“ naziv je svečanog humanitarnog koncerta koji je, pod pokroviteljstvom Međimurske županije, održan u utorak, 30. listopada u Koncertnoj dvorani Vatroslav Lisinski u Zagrebu. Cilj koncerta je prikupljanje sredstava za obnovu najvećeg hrvatskog skloništa za napuštene životinje „Prijatelji životinja“ u Čakovcu.

„S 12 djelatnika i mnogobrojnim volonterima iz Hrvatske i inozemstva, naše Sklonište trenutno skrbi za 700 pasa. Godišnje udomimo i do 500 životinja, no priljev napuštenih pasa je veliki. U proteklih 15 godina udomili smo ih preko 5500“ – ističe Aleksandra Hampamer, voditeljica Skloništa, dodajući kako se u okviru rada Udruge organiziraju edukacije za mlade o odgovornom udomljavanju što će se u budućnosti intenzivirati kako bi Hrvatska bila poput zapadnoeuropskih zemalja. „Projekt „Udomimo prijatelje“ usmjeren je obnovi i podizanju standarda skloništa. Prikupljenim sredstvima te donacijama izgradit ćemo nova dvorišta za pse, novo skladište, operativni prostor i Edukacijski centar.“

U glazbenom dijelu programa nastupili su Sandra Bagarić, Franka Batelić, Nina Kraljić, Zdenka Kovačiček, Ivana Kindl, Bojan Jambrošić, Luka Nižetić, Ivan Jelić i Klapa „Stine“.

Predsjednik udruge „Prijatelji životinja“ i savjetnik ministra poljoprivrede za područje zaštite životinja Luka Oman zahvalio je na potpori i čestitao svima u Hrvatskoj koji dijele viziju i misiju spašavanja i udomljavanja napuštenih pasa. „Ujedno, kao primjer ističem Međimursku županiju čiji su općine i gradovi prvi donijeli Pravilnik o držanju kućnih ljubimaca dok se na području cijele županije uspješno provodi projekt trajne sterilizacije, za što je Aleksandra Hampamer osvojila plaketu „Heroj godine“ za najznačajniji projekt na području zaštite životinja.“

Tijekom humanitarnog koncerta podijeljene su nagrade pojedincima i udrugama za promicanje svijesti o zaštiti životinja, a nazočnima se obratio i župan Međimurske županije Matija Posavec. Nagrade volonterima i organizacijama volontera u kategoriji zaštite životinja dodijeljene su još i Heleni Fink, Diani Kukuruzović, Sandri Sambrailo, Mariji Jakopanec, Dariji Debeljak, dr. Ingeborg Bata, Mreži za zaštitu životinja, Udruzi Pobjeda iz Osijeka i Gradu Čakovcu.

Na koncertu je prikazan i film o humanitarnom team buildingu na kojem su brojni volonteri, aktivisti i članovi udruga za zaštitu životinja zajedno izrađivali „male domove za napuštene njuškice“.