Pozornica 11.03.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

LUTKARICA U OŠ G. MIHALJEVEC

Iako se često druže s gostima u svojoj školi, među učenicima OŠ Gornji Mihaljevec ovih je bilo posebno veselo i živo. Za takvu je atmosferu zaslužna njihova gošća Jadranka Čunčić Bandov. Poznata spisateljica dječjih pjesmica i igrokaza, koji su u velikom broju uvršteni u čitanke od 1. do 4. razreda ili se nalaze u dječjim časopisima, udobrovoljila je djecu izlaganjem o lutkarstvu te kratkom predstavom. Naime, osim što je književnica, ona je i kazališna umjetnica i lutkarica koja sama izrađuje lutke za izvođenje igrokaza na sceni.
Jadranka Čunčić Bandov gornjomihaljevečkoj je školi, za polaznike razredne nastave, uprizorila luktarsku kolaž predstavu Šale, trice, zvrndalice koja je nastala na temeljima njezine istoimene knjige kratkih igrokaza. Umjetnica svojim lutkama daje i glas, a sklad njezinih tekstova i lutaka stvara jedinstven umjetnički doživljaj.
Osim uživanja u ritmičnim, šaljivim tekstovima i besprijekornom scenskom govoru, učenike su posebno zainteresirale simpatične lutke koje su oživjele u rukama umjetnice. Djeca su vidjela od čega se sve mogu izraditi lutke, a zahvaljujući vještoj lutkaričinoj prezentaciji, mnogi će zasigurno pokušati sami izraditi svoju istu, sličnu ili novu lutku jer materijali su ionako svuda oko nas.
Nakon lutkarske predstave, uslijedio je kratak književni susret, a sve su to dokumentirali i zabilježili radišni članovi filmske grupe škole. (al)

Izvor: 2863