Pozornica 14.11.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:49.

Martinje u Nedelišću

Turistička zajednica Općine Nedelišće opet je uspjela okupiti rekordan broj građana na jednoj od svojih manifestacija, ovaj put na subotnjem Martinju u Nedelišću. U dvorani Mesapa bilo je veselo i svečano, a program sadržajan. Prvi su sati bili rezervirani za domaće snage pa su u prigodnom programu zapjevali članovi Muške vokalne grup Zrinski, otplesale su Mažoretkinje Nedelišća i zasvirali članovi Puhačkog orkestra Općine Nedelišće.
Dvoranom je dominirao ugodan miris vina kojeg su na kušanje ponudili članovi Udruge Vinoljub Marijan Serec, Stjepan Krznar, Ivan Oreški, Josip Oletić i Milivoj Kossi te Vina Kerman, višegodišnji sponzor Martinja u Nedelišću.
BIŠKUP MILIVOJ
Atrakcija su bili Rogisti Lovačkog saveza Međimurske županije koji su zasvirali netom prije ceremonije krštenja mošta. U mlado vino mošt su krstili članovi udruge Vinoljub predvođeni glavnim meštrom Milivojem Kossijem.
- Ovo je deveto Martinje u Nedelišću i iduće nas godine očekuje mali jubilej. Uz desetu godišnjicu ćemo nastojati prirediti još bogatiji program. Već imamo puno ideja i stignemo se pripremiti na vrijeme - ističe zamjenica načelnika Općine Nedelišće Ivanka Novak, među ostalim zadužena i za rad općinske Turističke zajednice.
- Imamo nešto veći odaziv izlagača nego prošle godine, pridružile su nam se još neke udruge. Neki su izložbeni prostori sada manji nego ranijih godina kako bi nas stalo što više. Drago nam je da su s nama lovci okupljeni pod kapom županijskog Lovačkog saveza i da su žene iz udruga ponovno odigrale veliku ulogu u pripremi jela koja su ponuđena na degustaciju - kaže voditeljica nedelišćanskog Turističko-informativnog centra Vedrana Horvat.
Nastupili su i gosti iz Slovenije, plesači Međimurskog folklornog društva Ljubljana i Puhački orkestar Svega Zagorje. Njihov je nastup također bio atraktivan na veliku radost publike koja je obilazak dvorane Mesapa iskoristila i za degustaciju hladnetine koju su pripremile vrijedne ruke udruga žena s područja općine Nedelišće. U red onih koji su priliku iskoristili da se predstave spadaju i članovi Lovačkog društva Fazan Nedelišće.
A. Ličanin

Izvor: 3055