Pozornica 14.01.2017. 11:16.

Plesni spektakl

Mažoretkinje u Nedelišću podignule publiku na noge

Više od stotinu rasplesanih djevojaka sudjelovalo je u drugoj Plesnoj čaroliji Mažoretkinja Nedelišća. U petak, 30. prosinca pred prepunom dvoranom Osnovne škole Nedelišće djevojčice su oduševile roditelje, a one malo starije dečke! Nakon zajedničkog izlaska na scenu krenuli su nastupi svake skupine. Najhrabrije su bile najmlađe, članice mažoret vrtića, pod vodstvom trenerice Ide Topolnjak i asistentice Barbare Pleh. Na scenu su potom izašle najstarije, seniorke, u pratnji Puhačkog orkestra Središča ob Dravi. Trenira ih Vedrana Radmanić, ujedno i predsjednica udruge, a predvodi ih Ivana Hajdinjak.

Nastupio je potom nekad najmanji, a danas najbrojniji, dječji sastav. U njemu plešu 22 djevojčice, a treniraju ih Kristina Bacinger i Blanka Šipek. Novoosnovane juniorke nastupile su s prigodnim "sobovim rogovima" i odmah osvojile publiku. Vodi ih trenerica Ivana Hajdinjak, a predvodnica im je Emili Hunjadi. Mlađe kadetkinje lani su bile zlatne u pom ponu na državnom natjecanju. Treniraju ih Petra Mesarić i Lucija Novak. I na kraju, predstavile su se starije kadetkinje, koje trenira Vedrana Radmanić, a predvodnica im je Hana Novak.

ISPOD EIFFELOVOG TORNJA

Program je vodila donedavna predsjednica Lidija Branilović koja nije propustila spomenuti kako su seniorke lani zaplesale i pod Eiffelovim tornjem u Parizu, te su velike promotorice cijele općine.

Uručena su priznanja djevojkama koje su bile na gotovo svim nastupima, treninzima i volontirale kad je to bilo potrebno: Ivani Hajdinjak, Luciji Novak, Barbari Pleh, Berti Bregović i Aleksandri Toplek. Prije no što je u dvoranu ruku pod ruku s mažoretkinjama ušla glavna zvijezda večeri, a to je naravno bio Djed Mraz, plesnu točku s kišobranima izvele su same trenerice. Goste su pozdravili Elizabeta Mikelj, predsjednica Mažoret saveza Hrvatske i Darko Dania, načelnik Nedelišća.