Pozornica 09.02.2011. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:13.

Pobijedili Laura Lisjak i Dino Grahovec

MISS I MISTER MEĐIMURJA

U srcu Čakovca, u zgradi Scheier u petak je održan izbor za Super miss i mistera Međimurja. Predznak “super” zapravo je najava višestrukih mogućnosti nastavka natjecanja za pobjednicu, missicu, s obzirom da će žiri naknadno odlučiti gdje će ona nastaviti natjecanje. Opcije su izbori za Miss Hrvatske, Miss Alpe Adriga i Miss models Hrvatske. Natjecalo se šest djevojaka i dvojica mladića: Daria Kerovec iz Murskog Središća, Renata Đurjanec iz Ludbrega, Melanija Pilaj iz Dragoslavec Sela, Dunja Šalamon iz Ivanovca, Ivana Sabolek iz Dekanovca i Laura Lisjak iz Strahoninca. Muški konkurenti bili su Dino Grahovec iz Mačkovca i Esad Huskić iz Čakovca. Kandidatkinje i kandidati malobrojnoj su se publici predstavili u elegantnim izdanjima noseći večernje haljine i odijela, u kupaćim kostimima i gaćicama, potom odjeći naših baka i djedova te u talent showu. Ovo posljednje bilo je uglavnom sve osim predstavljanja individualnih talenata. Većina kandidata uopće se nije pripremila za taj dio programa, pa su neki od njih pribjegli “izricanju misli” skrojenih od jedne rečenice ili, primjerice, čitanju teksta o tome što je manekenstvo. Potpun izostanak kreativnosti ostavio je i žiri i publiku hladnima i razočaranima iako ne treba zaboraviti da su neki od kandidata ipak zapjevali i zaplesali, što je predstavljalo odmak od većine. Najugodnije iznenađenje u tom smislu bio je Dino Grahovec koji je izveo skeč s prijateljem koji ga je pratio iz publike.
Prema mišljenju članica žirija, osim konstatacije da se “cure baš nisu potrudile”, konkurentice za naslov “miss” su podbacile i u talentu i u eleganciji. Taj dio kritike svakako ide i na adresu organizatora Rajka Dobošića koji je morao znati što će kandidati raditi na pozornici. Ovako, sve je to bila mala seoska priredba.
Naslov Super miss Međimurja na kraju prošlog tjedna osvojila je Laura Lisjak. Njezina prva pratilja je Ivana Sabolek, a druga pratilja Melanija Pilaj. Misterom je proglašen Dino Grahovec. Program su upotpunili nastupi dviju dosadašnjih pobjednica Malog MEF-a Lee Šprajc i Tajane Toplek, potom pobjednika festivala “Moj prvi pljesak” Jerka Fabića, nekadašnje najklinceze Hrvatske Rebecce Posavec te dviju sudionica MEF-a Merljinde Ljušaj i Suzane Herceg. Svi su oni zapjevali s pozornice predstavljajući time svoje istinske talente.
Aleksandra Ličanin
Snimio Dubravko Lesar

Izvor: 2911