Pozornica 21.02.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:02.

O kaznama neće, radije govore o izletima

U razredu budućih elektrotehničara Tehničke škole Čakovec okupili su se složni pojedinci. O 4. ET1 razredu njegovi polaznici kažu da su za zezanciju i odgodu ispita uvijek raspoloženi, no, na početku srednjoškolskog obrazovanja tome baš i nije bilo tako.

Kad su krenuli u Tehničku školu Čakovec, u razredu ih je bilo dvadeset osam, a profesori su im govorili će tijekom naobrazbe uspjeti oni predani i uporni. No, ostvarilo se i ono što nisu baš očekivali - nekima je program bio pretežak, pa su od njega odustali i promijenili smjer ili školu. Do četvrtog razreda došla su njih dvadeset dvojica. Ti mladi ljudi za sebe kažu da su se najviše zbližili na maturalnom putovanju u Španjolskoj i izletima.

Na maturalcu je bilo i nezgodno-poučnih situacija. Jedna od njih je mali incident zbog kojeg je njihov kolega slomio ručni zglob, pa su u kazni završili svi. To će s vremenom biti jedna od najdražih tema za prepričavanje jer upravo tu situaciju ne mogu - ne upamtiti. Svakom od njih “ide” neki od predmeta, pa se uglavnom međusobno pomažu u svladavanju gradiva. U većini će nastaviti školovanje na fakultetima, no, ovog je trenutka važnije dobro se pripremiti za državnu maturu. Dobra priprema cilj je i njihovog razrednika Pište Novaka, pa im podrška neće izostati. Oni su: Dario Balažin, Dario Benković, Marko Bogomolec, Patrik Bujan, Denis Dovečer, Mihael Gašparić, Manuel Hutinec, Patrik Jakopić, Dino Kovač, Ivan Jović, Neven Kraljić, Elvis Krušelj, Luka Meglić, Kristijan Lipić, Filip Sečan, Stjepan Sekirnik, Karlo Mrazović, Karlo Majnić, Matija Novak, Dominik Sršan, Alen Strahija i Rudi Žganec. (l)

Izvor: 3121