Pozornica 22.05.2013. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 11:22.

October light / Nosač zvuka iz D. Dubrave

Nije česta prilika da se zasvira u knjižnici. Mir koji traži poniranje u pisanu riječ ugodnim je zvucima “poremetio” October Light, bivajući dijelom programa Noći knjige nedavno održane u čakovečkoj knjižnici Nikola Zrinski. Mladići iz Pušćina okupljeni u October Lightu bili su sjajan glazbeni i scenski prizor. Na trubi je svirao Petar Horvat, bubnjevima Abel Kovačević, na saksofonu Jošua Kovačević, trombonu Ruben Horvat, a na gitari Mladen Konecky.(l)

U KUD-u Seljačka sloga Donja Dubrava snimili su nosač zvuka s 13 rijetko izvođenih međimurskih pjesama u izvedbi Elizabete Toplek - Tete Lize i Antuna Horvata - Tončeka koje nude na prodaju zainteresiranima. Album Teta Liza i Tonček dobitnik je dva Porina 2010. godine za najbolju folklornu pjesmu i za najbolju izvedbu folklorne glazbe. Dodatni podaci mogu se dobiti kod Tatjane Kivač na broj mobitela 098/17-18-179 ili putem e-pošte tatjana.kivac@gmail.com.

Nedavno održana nelišćanska Večer tambure okupila je velik broj ljubitelja glazbe - kako među izvođačima, tako i u publici.
Pod reflektorima se našao Tamburaški zbor KUU-a Seljačka sloga Nedelišće, a lijepa “iznimka” u njemu je jedina tamburašica u sastavu - Adela Jadan. Tamburicu je počela svirati upravo u Nedelišću, po dolasku iz Podravine na studij u Čakovec. Danas je tek dani dijele od obrane diplomskog rada na Učiteljskom fakultetu, a slobodne sate između predavanja i učenja Adela je, osim na tamburaškim probama, provodila i kao suradnica na administrativnim poslovima u Matici hrvatskoj u Čakovcu. (al)

Izvor: 3030