Pozornica 06.09.2019. 08:59. Zadnja izmjena: 06.09.2019. 09:27.

Humanitarna modna revija u Draškovcu

Od vremena sv. Roka do našega doba

Za kraj ovogodišnje manifestacije Rokova u Međimurju Udruga Prijatelji svetog Roka priredila je u školskoj sportskoj dvorani u Draškovcu modnu reviju naslovljenu s Od Roka do našega doba.

No, nije to bila tek još jedna u nizu sličnih revija. Uz iznimno smislenu i sadržajnu konferansu Jelene Vadas o vremenu, ljudima i običajima, sve su odjevne kombinacije nosili pistom članovi Udruge, kao pravi manekeni, počevši od vremena sv. Roka, od XIV. Stoljeća, sve do naših dana. Publika je tako u posebno dekoriranoj sportskoj dvorani, uz primjerenu glazbenu kulisu Eric Vidović Acoustica i atraktivnu scensku rasvjetu, puno mogla i naučiti.

Modna revija imala je humanitarni karakter, te se Udruga Prijatelji sv. Roka namijenila prikupljene dobrovoljne novčane priloge publike (umjesto ulaznica) za potrebe fizioterapeutskih vježbi i društveno-kulturni život djece, članova Udruge slijepih Međimurske Županije iz Čakovca, a prikupljanje priloga trajat će sve do 15. studenoga ove godine.

Za tu je svrhu otvoren i posebni žiro račun humanitarne akcije - IBAN broj HR35 2340 0091 5110 2437 4 kod Privredne banke Zagreb na koji se mogu uplatiti donacije, odnosno dobrovoljni novčani prilozi.