Pozornica 19.10.2016. 10:34. Zadnja izmjena: 19.10.2016. 11:06.

Folklorna manifestacija

Pesmarica naših mamica održana 16. listopada u Ivanovcu oduševila izvedbama

KUD Katruže iz Ivanovca i Zajednica hrvatskih kulturno - umjetničkih udruga Međimurske županije i ove su godine uspješno organizirali manifestaciju Pesmarica naših mamica. Pokrovitelji dvanaeste Pesmarice bili su Ministarstvo kulture RH, Međimurska županija, Grad Čakovec te Vijeće mjesnog odbora Ivanovec.

Svojim prisustvom podršku sudionicima pružili su i međimurski župan Matija Posavec te predsjednik ZHKUUMŽ i Upravnog odbora Hrvatskog sabora kulture Dejan Buvač. U pozdravnom govoru na začetke izvođenja danas već pomalo zaboravljenih pjesama osvrnuo se predsjednik KUD-a Katruže Đuro Horvat.

Prosudbenu komisiju činili su maestra Senka Bašek - Šamec, maestro Bojan Pogrmilović i dr.sc. Stjepan Hranjec. Ove su godine odslušali 23 skladbe u izvedbi Međimuraca, ali i gostiju iz Slovenije i Mađarske.

Nastupili su izvođači iz Ivanovca, Sumartona, Goričana, Novakovca, Sivice, Čakovca, Mačkovca, Strahoninca, Petribe, Vratišinca, Svete Marije, Palovca, Ljubljane, Podturna, Donje Dubrave, Žiškovca, Gornjeg Kraljevca te Murskog Središća. Nastupili su i solisti Marija Biber, Ivan Lisjak, Jelena Bašek te Cecilija Merkač - Hudopisk.

Smotra je zaključena podjelom zahvalnica svim udrugama i pojedincima koji su sudjelovali u programu, ali i uz najavu kako će se u organizaciji Zajednice HKUU Međimurske županije u studenom održati 16. smotra dječjeg folklornog stvaralaštva u Maloj Subotici te 9. smotra narodnih nošnji u Žiškovcu.

Izvor: