Pozornica 21.04.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:37.

PETI MAŽORET SHOW

Mažoretkinje Kotoribe i ove su godine 11. travnja organizirale peti po redu Mažoret show, kako bi prezentirale svoj rad i obogatile društvena zbivanja u Kotoribi. U goste su im došli mažoret sastavi iz Nedelišća, Štrigove, Koprivnice, Goričana i Ludbrega.Poseban gost bio je Tihomir Bendelja, prvi hrvatski supertalent i prvak u twirling plesu.
Mažoretkinje Kotoribe djeluju 5 godina, a dijele se na 3 skupine: dječji sastav, kadetkinje i juniorke, a zajedno broje 43 članice.
Po prvi put, 27. ožujka ove godine juniorke i kadetkinje sudjelovale su na regionalnom prvenstvu istočne Hrvatske u Vukovaru na kojem su kadetkinje osvojile drugo mjesto, a juniorke treće. Trenutno se pripremaju za državno prvenstvo koje se od 7. do 9. svibnja održava u Klinča Selu. Juniorke i kadetkinje trenira Laura Hajdarović.
Dječji sastav broji 17 djevojčica u rasponu od 6 do 8 godina, a treniraju ih Jelena Vojvoda, Gabrijela Sabol, Anamarija Žinić i Ela Valpatić.
- Sa zadovoljstvom mogu tvrditi da su mažoretkinje postale prepoznatljiv dio Kotoribe i krase svaku priredbu u njoj te s ponosom nose ime našeg mjesta diljem Hrvatske – rekla je njihova predsjednica Andrijana Valpatić.
Priredbu je tradicionalno dobro vodio Alen Fuš, novinar lokalnog Radio Međimurja.
Mladen Grubić

Izvor: 2869