Pozornica 21.03.2017. 11:25. Zadnja izmjena: 21.03.2017. 11:28.

Čakovec

Pinkleci pozivaju na proslavu svog 30. rođendana!

Program povodom proslave 30 godina djelovanja Kazališne družine Pinklec na konferenciji za novinare je, izvevši mali dio najnovije predstave Preko sedam mora, preko sedam gora, predstavio autorski tim navedene predstave te osnivač i umjetnički ravnatelj KD Pinklec Romano Bogdan u petak, 17. ožujka u Centru za kulturu Čakovec.

– KD Pinklec djeluje od 1987. godine kao kazalište za djecu i mlade te smo tijekom ovih 30 godina izveli velik broj predstava i za mnoge izvedbe dobili značajna priznanja i nagrade. Program naše velike obljetnice osnivanja počinje u četvrtak, 23. ožujka premijerom predstave čiji ste mali dio upravo vidjeli. Na njoj ovih dana Pinkleci užurbano rade, zajedno s redateljicom Anicom Tomić, kazao je R. Bogdan. Premijera predstave Preko sedam mora, preko sedam gora izvest će se u sklopu programa Čakovec četvrtkom u 20 sati u CZK-u stoga ulaznica za taj dan iznosi 70 kuna.

U petak, 24. ožujka u 19 sati predstava se izvodi po drugi puta te je ulaznica 25 kuna, kao što je i uobičajeno za dječje predstave. Nakon druge izvedbe, proslava 30. rođendana Pinkleca seli u Gradsku kavanu Čakovec gdje će u 21 sat početi koncert Filipa Šovagovića i Painkillersa. U subotu, 25. ožujka u izložbenom prostoru CZK-a u 19:30 se otvara izložba fotografija Marija Jakšića Pinkleci sasvim osobno, a u 20 sati na pozornicu dolazi KD Pinklec s predstavom Bremenski svirači koja je za posjetitelje besplatna. Nakon predstave održat će se i promocija knjige Igora Tretinjaka Fenomen Pinklec: Od rituala do igre.

  • U nedjelju, 26. ožujka, Pinkleci će održati promociju knjige i premijeru predstave "Preko 7 mora preko 7 gora" i u Zagrebu, u Centru za kulturu Trešnjevka.