Pozornica 14.01.2010. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:36.

Pjesmom za malog Luku

Nedugo nakon što je velikim programom obilježila svoju 60. obljetnicu postojanja i rada, Kulturno-umjetnička udruga Veseli Međimurci prihvatila se organizacije još jednog hvalevrijednog događaja, humanitarnog koncerta koji je s ciljem pomoći obitelji Bistrović, točnije njenom najmlađem članu Luki, okupio velik broj međimurskih izvođača. Pozornica Centra za kulturu ugostila je društva i pojedince isključivo iz Međimurske županije, a publika je u dvosatnom programu mogla uživati u zaista raznolikom i kvalitetnom repertoaru. Solidarnost i želju za pomoći Međimurci su tako dokazali još jednom. Ponajprije izvođači koji nisu štedjeli svoje sposobnosti trudivši se dati najbolje, a zatim i publika koja je pristigla u velikom broju i, izdvojivši 30 kuna za ulaznicu, osigurala 11.190 kuna. Veseli Međimurci ovom će iznosu pridodati i novac sakupljen od čestitki koje je prigodom božićnih blagdana izrađivala njihova najmlađa skupina. Svemu su se odazvali i pojedini poduzetnici čiji novac još uvijek stiže na žiroračun obitelji Bistrović.
Svakako treba pobrojiti i sve izvođače koji su bez razmišljanja prekinuli kratku pauzu nakon mnogobrojnih blagdanskih nastupa i udružili se u plemenitoj nakani.
Zbor sastavljen od predstavnica međimurskih KUD-ova otpjevao je pjesmu doborodošlice Dobra večer, dobri ljudi. Program su, kako je i red, otvorili domaćini - najprije dječja folklorna skupina KUU-a Veseli Međimurci, a svoj prvi, i odmah zapažen nastup imala je i ženska vokalna skupina Vesele Međimurke. Žaklina Hajdarović otpjevala je pjesmu Međimurje malo, na Božić je publiku podsjetio Kvintet Horvat, a publika je dugim pljeskom nagradila i odlične članice KUU-a Zvon iz Male Subotice koje su izvodile pjesme i plesove Ražanca. U svom stilu nastupio je i Žiga Međimurski, a svoje su umijeće pokazale i članice ženske vokalne skupine iz KUD-a Žiškovec. Naravno da su najviše zanimanja pobudile nove hrvatske zvijezde Carla Belovari i Bojan Jambrošić. U svom nastupu Bojan se pridružio dečkima iz vokalne grupe J.Š.Slavenski te se prisjetio nekada zajedničke izvedbe Dobro jutro, tugo. Raskoš međimurske pjesme prikazali su KUD dr. Vinko Žganec iz Vratišinca, tamburaški sastav KUU-a Zvon Mala Subotica, muška vokalna skupina KUD-a Žiškovec, tamburaški sastav Biser Međimurja i KUD Fijolica iz Orehovice.
Organizacijom su bili zadovoljni svi sudionici, a najvažnije, ponovo je pridodan lijep iznos računu koji će, nada je svih, uspjeti pomoći malom Luki da sretno i bezbrižno kroči djetinjstvom.
K. Štebih

Izvor: 2855