Pozornica 17.08.2017. 15:15. Zadnja izmjena: 17.08.2017. 15:31.

Show

Plesačice iz Međimurja Ida Šoltić i Filipa Zubić u jedinstvenom spoju glazbe, plesa i teatra!

Chicago from city of rock and baroque je show koji spaja glazbu, ples i teatar. Show je inspiriran kultnim mjuziklom ''Chicago'' stoga dolazi do fuzije glazbeno-plesnog stila klasičnih, starijih mjuzikala s modernim, urbanim zvukom i pokretom. Izvođači su mladi varaždinski umjetnici, a ono što je nama zanimljivo jest da su se varaždinskom timu pridružile i dvije Međimurke: Ida Šoltić i Filipa Zubić. Radi se o mladim plesačicama koje plešu u Plesnom studiju Korak iz Čakovca.

Zbog različitih umjetničkih domena i jedinstvenog doprinosa svakog od izvođača dolazi do zanimljive fuzije više dimenzija umjetnosti. Svatko od sudionika se snalazi i balansira između više aspekata izvedbe što predstavlja poseban izazov za izvođače. Ovo je prvi show ovakve prirode rađen u domaćoj, varaždinskoj produkciji. Cjelokupni koncept i koreografiju potpisuje plesačica Maja Kućar. Ideja o ovakvo velikom projektu javila joj se već ranije, a Špancirfest 2017. se (uz podršku organizatora) pokazao kao idealna prilika za ostvarivanje istog.

Show Chicago from city of rock and baroque će se izvesti u utorak, 22. kolovoza na pozornici varaždinskog Korza u 20,30 sati i u četvrtak, 24. kolovoza kod Grgura Ninskog na Franjevačkom trgu u 21 sat. Sudionici su Sara Džaferi, Vinka Kovač, Filipa Zubić, Ida Šoltić, Petra Kerhoni, Klara Markotić, Ana Brđanović, Neven Stipčić, Karlo Bernik, Irma Dragičević i Maja Kućar. Za kostime će se pobrinuti varaždinska dizajnerica Melita Kukec iz Kookabee design-a.


Čakovčanke Filipa Zubić i Virna Hošnjak u najnovijem plesnom videu u Hrvatskoj!