Pozornica 25.02.2020. 09:25. Zadnja izmjena: 25.02.2020. 09:28.

Kerekesh teatar

Predstave Zov divljine i Dekorater na Tjednu smijeha u Varaždinu

Tjedan smijeha Kerekesh Teatra već četiri godine je najveći i najposjećeniji kazališni festival u Hrvatskoj, a ovo 11. izdanje bit će najveće do sad. Održat će se čak 63 predstave u samo 10 dana, od 6. do 15. ožujka, u Varaždinu i diljem Varaždinske županije. 

Bit će i mnogo gostujućih predstava, među njima i predstava Scene Gorica pod nazivom Zov divljine i Dekorater - urnebesna komedija Kazališta Lectirum. U nastavku donosimo i više o tim predstavama.

Četvrtak, 12. ožujak- ZOV DIVLJINE Scena Gorica - u 18 i u 20,30 sati

Kada se četiri žene nađu u dubokoj šumi, daleko od civilizacije, drama može započeti. Šuma ih polako uzima pod svoje, one zaboravljaju na svoje društvene inhibicije i otvaraju se jedna pred drugom kao nikada dosad. Možda ne trče s vukovima, ali shvate svoju veliku snagu koja je jača od svih životnih nedaća koje vrebaju u svakodnevici. I pritom se vraški dobro zabavljaju.

U današnje vrijeme posebno je teško biti žena. Da, imamo većinu prava zajamčenih zakonom. Da, imamo pravo biti liječnice, pjesnikinje, automehaničarke. Ipak, postoji određena vrsta podozrivosti prema našim željama da budemo što god poželimo...

Stoga je ova priča o četiri različite žene posveta svim ženama svih generacija. Njihov povratak prirodi kroz kampiranje dovodi ih do ludila, one „bacaju na kvasinu“. Ali u tom ritualnom povratku vlastitim prirodama one dolaze do snažnih i emancipatorskih spoznaja – da mogu biti što god žele i kakve god žele, da mogu i smiju osjećati bilo koju emociju na ovom svijetu.

  • Glume: Željka – Jasna Palić Picukarić, Anita – Nina Kaić Madić, Marina – Hana Hegedušić, Ivana – Ines Bojanić

13. ožujak - DEKORATER Kazalište Lectirum - u 18 i u 20,30 sati

Urnebesno smiješna komedija Dekorater (ljubavni trokut), Donalda Churchilla, u izvođenju dramskih prvakinja: Ksenije Pajić, Ines Bojanić i nacionalnog dramskog prvaka Gorana Grgića.

Što učiniti i kako izaći ako vam se dogodi ljubavni trokut, ispričat će vam troje sjajnih glumaca, u duhovitoj i humorom prožetoj komediji. 

Udana žena Maša i oženjen muškarac su u nedozvoljenoj ljubavnoj vezi. Jasna, zakonita žena muškarca u nevjeri, saznaje za tu vezu i želi je zaustaviti i osvetiti se mužu za nevjeru.  Nenajavljeno dolazi na vrata svoje suparnice i s njom razgovara te joj zaprijeti joj kako će doći ponovno kada se njezin muž vrati s puta pa će mu sve otkriti o vezi njezinog muža i njegove žene. U Mašinom stanu zatičemo Valtera, dekoratera, soboslikara, inače glumca bez posla koji se ponudi pomoći Maši u nevolji. 

U nizu zanimljivih obrata razvija se sjajna komedija koja vas, zasigurno, neće ostaviti ravnodušnim! 

Ako još niste kupili ulaznice nabavite ih što prije OVDJE ili na blagajni HNK-a Varaždin.