Pozornica 27.05.2017. 23:48. Zadnja izmjena: 27.05.2017. 23:48.

Godišnji koncert

Preloški puhači: U četiri godine djeca stasala u prave glazbenike

Mladost okupljena u Puhački orkestar Grada Preloga svojim je četvrtim po redu godišnjim koncertom koji se održao u Domu kulture u nedjelju, 15. svibnja, dokazala da se u njih isplatilo vjerovati. U kraju koji je s limenom glazbom neraskidivo povezan, Prelog je bio rijetka iznimka bez svojeg puhačkog orkestra. Ta je nepravda ispravljena prije svega 4 godine, kad su od nule krenuli i mali puhači i njihov voditelj, nastavnik trube Igor Hrustek, prof.

- Ni ja nisam imao prethodnog iskustva vođenja orkestra, tako da je i za mene to bio velik izazov, i ja sam učio s njima. Puno nam posao olakšava to što velikim dijelom pohađaju glazbene škole i mogu reći da su temelji vrhunski postavljeni. Naši svirači više nisu djeca, sad su već pravi glazbenici, ponosan je Hrustek.

U orkestru danas svira 39 puhača, a još ih se 14 nedavno upisanih priprema da nastupi s njima. Šarolikim repertoarom, od koračnica i tradicijskih pjesama, do suvremenih pop i funk skladbi, oduševili su okupljene u Domu kulture Prelog. U goste su im došli istaknuti čuvari međimurske glazbe, dekanovski Skandal bend i  Gusti Draksar. Posebno je dojmljiva bila izvedba skladbe "Fala Božek za Međimurje", koju je Puhački orkestar Grada Preloga izveo uz potporu Draksara i mladog violinista Lovre Sabola.

Nakon uspješno odrađenog godišnjeg koncerta, preloške puhače uskoro čeka još jedan veliki izazov, organizacija županijske smotre puhačkih orkestara i limenih glazbi koja će se ove godine održati upravo u Prelogu.