Pozornica 19.11.2009. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 10:35.

Humanitarno za Damjana

PRIREDBA MARTINJE V PODTURNU

Podturenski KUD 8. studenoga organizirao je priredbu Martinje v Podturnu. Osim članova KUD-a, pred prepunom dvoranom društvenog doma u Podturnu nastupili su ženska vokalna skupina KUD-a te folkloraški podmladak, članice Udruge žena Sivica, Limena glazba Dekanovec pod ravnanjem Tihomira Cvrtile, članice podturenske Udruge Turen, a pjevale su i Podturenčanke Marija Biber i Sabina Telebuh. Dramska sekcija KUD-a izvela je dramsku igru Pajdašice, autorica Marije Jambrošić i Verice Novak. U sklopu priredbe izvedeno je i kršenje mošta u kojem su sudjelovali: Ivan Zrna (biskup), Ladislav Horvat i Dragutin Tot (ministranti) te Slavko Vidović (kum). Uz njih su pjevale članice KUD-a. Priredbu su vodile Valentina Jalšovec i Klara Ovčar, plesačice KUD-ovog podmlatka.
Gosti priredbe posluženi su pićima i kolačima koje su ispekle članice KUD-a i ostale mještanke Podturna. Kod pripreme zakuske donacijom je pomogla i Općina Podturen.
Priredba je, osim zabavnog, imala i humanitarni karakter. Prikupljani su dobrovoljni prilozi za bolesnog mladića Damjana Kovačića iz Lopatinca. Za njega je prikupljeno 5.270 kuna i 35 eura. Predsjednica KUD-a Verica Novak rekla nam je da joj se naknadno javio Novakovčanin Franjo Božić koji je kao prilog za Damjana donirao svoje knjige. Radi se o knjigama koje je napisao o Florijanu Andrašecu, a svaka je u vrijednosti 199 kuna.
R. Topličanec

Izvor: 2847