Pozornica 09.10.2018. 14:14. Zadnja izmjena: 09.10.2018. 14:15.

Prvi sing

Probleme našeg društva Saša Štefić-Sale pretočio u stihove

Mnogi ga se još sjećaju kao pjevača Tamburaškog sastava Frankopani, u glazbi je od tinejdžerskih dana, a ovih je dana Donjodubravčanin koji za sebe kaže da je njemačko-vojvođansko-ličko-turski Međimurec i veliki zaljubljenik u rijeku Dravu, Saša Štefić-Sale, izdao svoj prvi singl naziva Računamo. Štefić se glazbom bavi 20 godina, a počeo je kao član Kulturno-umjetničkog društva Seljačka sloga Donja Dubrava. Neko je vrijeme bio i košarkaš lokalnog kluba da bi se glazbi ozbiljnije posvetio nakon poziva legendarnog Antuna Horvata-Tončeka Frankopanima, a u tom je razdoblju surađivao i s još jednom vječnom međimurskom legendom Elizabetom Toplek – Tetom Lizom.

Pravo vrijeme

- Repertoar mi je širok, od tradicionalnih međimurskih pjesama, preko starogradskih i klapskih pjesama do pop roka, a zahvaljujući nastupima s Tetom Lizom i Frankopanima proputovao sam i velik dio Europe, kaže za naš tjednik Sale. Pjesma Računamo za koju je napisao i tekst i glazbu, a prati je i video spot, njegovo je prvo predstavljanje široj hrvatskoj publici. Priča o njenom nastanku je pomalo neobična.

- Refren pjesme prvi put sam čuo kao dječak, prije 30 godina. Uz gitaru ga je otpjevao mamin bratić iz Vojvodine i ostao mi je u uhu. Prije također dosta vremena napisao sam i ostali dio pjesme, a nedavno je sazrelo vrijeme da se sve to i snimi. Pjesma govori o problemima koji su zadesili našu državu, društvu oko nas, a već radim i na sljedećoj u kojoj ću pjevati o neviđenom iseljavanju Hrvata u inozemstvo. Ako ijednog potaknem da ostanem u Hrvatskoj ili ako nekog barem razveselim svojom glazbom, cilj je postignut jer mi je glazba prvenstveno strast i hobi, ističe Saša Štefić. Aranžman za singl Računamo napravio je Marin Hrašćanec.