Pozornica 30.06.2018. 08:31. Zadnja izmjena: 30.06.2018. 08:32.

Smotra

Promotori Vinka Žganca idu na državno natjecanje

Uz organizaciju i domaćinstvo KUD-a Seljačka sloga Donja Dubrava - u subotu i nedjelju 16. i 17. lipnja – dvadeseti put održana je Smotra međimurskog folkora. U Donjoj Dubravi okupilo se 600 folkoraša iz 20 kulturno-umjetničkih društava koji su prodefilirali ulicama Donje Dubrave, a potom nastupili na pozornici.

Svoje plesačke psosobnosti pokazali su pjevači i svirači KUD-a Općine Donji Kraljevec, Dr. Vinko Žganec Vratišinec, Seljačka sloga Donja Dubrava, Pomurje Lendava, Općine Selnica, Kotoriba, Zrin Legrad, Žiškovec i Mihovljan.

Drugi dan Smotre red je došao na sljedeća društva: KUD Fijolicu Orehovica, Goričan, Štrigova, Seljačku slogu Nedelišće, Zvon Župne zajednice Male Subotice, Svetu Anu-Vučjak iz Karlovca, Kaštel Pribislavec, Zasadbreg, Strahoninec, Međimurje Ljubljana i Donji Vidovec. Njihove nastupe u glazbenom segmentu pratio je Tibor Bün, a nošnje i ples Nikola Kotur – obojica selektori Hrvatskog sabora kulture. Na Smotri selekcijskog karaktera odlučeno je da će ove godine Međimursku županiju predstavljati KUD Dr. Vinko Žganec iz Vratišinca, a iduće godina ta će uloga pripasti KUD-u Donja Dubrava.