Pozornica 23.02.2020. 08:21. Zadnja izmjena: 23.02.2020. 08:21.

Prvi godišnji koncert

PUČPULJIKE U ČAKOVCU: Sedamnaest srdaca izvelo čaroliju

Ženska vokalna skupina Pučpuljike održala je nedavno svoj prvi godišnji koncert, uz obljetnicu osnutka 5. veljače 2019. godine. Publici koja je se okupila u koncertnoj dvorani Zrinski z zgradi Scheier u Čakovcu pred sam koncert obratila se predsjednica Vokalne skupine Lidija Posavec, podsjetivši na razloge i motive njenog osnutka.

-  Odluka o osnivanju došla je iz srca, onako ženski, snažno, s velikom ljubavlju prema glazbi i zajedničkom pjevanju. Nas sedamnaest hrabro je krenulo u nešto sasvim novo. Dajemo svoje srce i dušu u pjesmu, sanjamo ju, pjevamo gdje god se našle. Kada izađemo pred publiku ili žiri naša se srca spoje u jedno i tada nastaje čarolija glazbe.

Pod vodstvom Stelle Cimerman izvele su niz tradicionalnih pjesama iz Međimurja. Kao gosti u programu su sudjelovali i mladi gitarist Aleksandar Posavec te Mladen Magdalenić na klaviru i Branimir Novak na gitari. Publika koja je dvoranu Zrinski ispunila gotovo dvostruko od njenog nominalnog kapaciteta oduševljeno je pozdravila nastup Pučpuljika i  gostiju.