Pozornica 24.12.2017. 03:13. Zadnja izmjena: 03.01.2018. 11:27.

Ususret blagdanima

Puhači oduševili na blagdanskom koncertu u Dekanovcu

Veliki aplauz Dekanovčana i njihovih gostiju u nekoliko se navrata prelamao domom kulture u Dekanovcu u nedjelju, 10. prosinca. Razlog okupljanja mještana i njihovog oduševljenja bio je koncert Limene glazbe Dekanovec nazvan Ususret blagdanima kojim su glazbenici domaćoj publici predstavili svoj talent i umijeće sviranja. Već od malih nogu djecu u Dekanovcu uče o limenoj glazbi pa su tako najmlađi članovi Limene glazbe Dekanovec polaznici vrtića i učenici 1. i 2. razreda osnovne škole.

- Voditelj Limene glazbe Danijel Požgaj s najmlađima održava igraonice, uči ih o glazbenim stilovima, upoznava s instrumentima, a oni zatim nakon godinu dana sami biraju instrument koji im se najviše dopadne i počinju učiti svirati, pojasnio je predsjednik Limene glazbe Dekanovec Antun Peras. Kao solistice nastupile su Leonarda Krsnik na sopran saksofonu i Marijana Blagus, inače flautistica, koja je za ovu prigodu zapjevala.

- U našem kraju limena glazba djeluje oko 90 godina, no kao umjetnička udruga postojimo od 2001. godine, napomenuo je A. Peras.