Pozornica 09.11.2018. 10:10. Zadnja izmjena: 09.11.2018. 10:11.

Ruska kuhinja na međimurskom stolu

Rusija u malom u srcu Međimurja

Nedavno je u organizaciji Udruge ruskog govornog područja u Međimurju Kalinka u Donjem Kraljevcu održana manifestacija Ruska kuhinja na međimurskom stolu na kojoj su deveti puta predstavljeni zanimljivi ruski običaji i bogata ruska kultura.

Članice Udruge dočekivale su uzvanike nasmijana lica, nudeći im votku i ruski kruh kojim se prema tamošnjem običaju svatko mora poslužiti u znak poštovanja.

-U jedanaest godina djelovanja udruge naši članovi sudjeluju u promoviranju umjetnosti, kulture i glazbe Ruske federacije, a ovim događanjem nastojimo prezentirati rezultate cjelogodišnjeg rada, kazala je predsjednica Udruge Kalinka Tatjana Mikolaj pozdravivši sve goste i zahvalivši članovima na vremenu koje posvećuju Udruzi.

U kulturnom programu saksofon su zasvirali Matija Livaić i Karlo Filipec, zaplesali su članovi Sportskog plesnog kluba Valcer iz Varaždina Teo Patačko i Stefani Hrman, dok su Ljudmila Slatenšek i Anamarija Glavina zapjevale.

Članice folklorne skupine Malinka pod vodstvom Olge Branilović prikazale su ljepotu ruskih marama, a načine vezanja marama pokazala je Svjetlana Bilota. Kalinke su izvele i svoju točku te ponosno predstavile mlade naraštaje.

Manifestaciji je prisustovao i ruski veleposlanik u Hrvatskoj Anvar Sarvarovič Azimov koji je zahvalio lokalnoj i regionalnoj samoupravi na podršci Udruzi Kalinka te uručio Tatjani Mikolaj odličje za vrhunske rezultate koje je postigla u širenju ruske pjesme i podučavanju ruskog jezika.