Pozornica 05.05.2015. 00:00. Zadnja izmjena: 25.02.2016. 13:03.

SREDNJA ŠKOLA PRELOG, 3. PM

Do kraja stigla polovica najjačih

 

Kad su prije tri godine krenuli u prvi razred, u odjeljenju budućih pekara i mesara Srednje škole Prelog bilo je dvadeset dvoje učenika. Danas, kad su u 3. pm razredu, samo ih je jedanaest. 

Smanjili su se za pola, no, dobro raspoloženje među njima nije se promijenilo. Kažu “malo ih je, al’ ih ima”, što ponekad profesorima i mentorima pričinja poneku glavobolju. Zato sada koriste priliku da pozovu djelatnike Srednje škole Prelog da im oproste sve nepodopštine.

U razredu je jedna djevojka pa mladići o njoj brinu shodno brojčanoj zastupljenosti, kako bi imala što više razloga osjećati se kao njihova kolegica-princeza.

Uz četvero pekara, sedmorica su budući mesari. Neki od njih pripremaju se za polaganje četvrtog stupanja školovanja, a neki odmah žele u potragu za poslom - čim za sobom ostave srednjoškolske klupe.

Na maturalno putovanje nisu otišli jer su oko destinacije imali poneko neslaganje, a kako im odlazak na put izvan domovine nije bio dopušten, ambicije za maturalac splasnule su.

No, kažu u 3.pm razredu da ih svaki izlet na koji zajedno odu dodatno zbliži. Priznaju da su im maturantski dani trenutno najvažnija preokupacija, no, usprkos tome, spremni su za sve što će im zaključenje školske godine donijeti.

Oni su: Sanja Mihica, David Balog, Roberto Kalanjoš, Kevin Košak, Bernard Krušelj, Simon Mesarić, Danijel Mikulić, Goran Slunjski, Josip Štirnić, Matija Tomašek i Patrik Šoštarić.

Predstavnici razreda gostovat će i u programu Radija 1 u utorak ,od 17:30 na frekvenciji 105,6 MHz. Prošlog su se tjedna u radijskom studiju dobro snašli učenici 3. ku razreda, budući kuhari iz Srednje škole Prelog - Kruno Mađarić, Josipa Vuković, Martina Beti i Jonatan Horvat. (L)

Izvor: 3132